Bakan Dönmez: Enerji fiyatlarının yüzde 75'ini sübvanse ediyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerjide hükümetin önemli bir katkı sağladığını ve yüzde 75'ini sübvanse ettiğini belirtti.

Bakan Dönmez: Enerji fiyatlarının yüzde 75'ini sübvanse ediyoruz
Bakan Dönmez: Enerji fiyatlarının yüzde 75'ini sübvanse ediyoruz
GİRİŞ 04.11.2022 17:47 GÜNCELLEME 04.11.2022 17:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ardahan Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Dönmez, daha sonra beraberinde Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve AK Parti İl Başkanı Kaan Koç ile birlikte esnafı gezerek sohbet edip, sorunlarını dinledi.

Vatandaşlar bölgedeki ağır kış şartlarından dolayı doğalgazda indirim istedi. Bakan Dönmez'in çiçek satan esnafla arasındaki enerji diyaloğu ise güldürdü. Enerjide hükümetin önemli bir katkı sağladığını belirten Dönmez, "Yüzde 75'ini sübvanse ediyoruz. Yani 100 liraya alıp 25 liraya satıyoruz" dedi.

Bakan Dönmez, elindeki çiçeği göstererek, "Bunun maliyeti ne kadar?" diye sordu. Çiçekçinin "22-24 TL" cevabı üzerine Bakan Dönmez, "Bunu 5 liraya sat desem satabilir misin?" dedi. Esnafın "Satamam tabii ki" demesi üzerine heyette bulunanlar arasında gülüşmeler yaşandı.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1 m3 gaz fiyatı 5.50 TL hesabınızı buna göre yapın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben olaya şöyle bakıyorum devlet olmazsa bizim alım gücümüz sıfır mı yani hani bütük ekonomimiz hani dünyanın sayılı büyük ekonomimiz kişi başı düşen milli gelirimiz yani devlet yoksa varadaş donsun öğlemi. diyelim devlet elini çekti vatadaş o zaman ne yapcak. Benim beklentim hükümetimizin vatandaşın alım gücünü en kısa zamanda arttrıması ne devlete nede kimseye muhtac bırakmaması bununda olacağına inanıyorum inşallah istwrse yapr
    Cevapla
  • Memur emeklisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla onu bunu bilmem bir akp li olarak seçimde akp yi zora sokacak bunlardir şimdiden yılbaşından sonra vargilere zam yağdı emekliye vereceğiniz zam uçtu gitti
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin bisi bildigin yok ozqmqn onu bunu bilmiyorsun cep derdinde olan memlekt derdinde degildir
    Cevapla