Aynı apartman aynı daire: Biri 3 bin TL diğeri 20 bin TL kira

İstanbul'da bir apartman içerisindeki iki benzer daireden biri 3 bin TL diğeri ise 20 bin TL'den kiraya verildi. Dairelerden birine yasal oranda zam yapıldığı öğrenilirken, diğerine ise fahiş şekilde zam yapılmış durumda.

GİRİŞ 04.11.2022 12:30 GÜNCELLEME 04.11.2022 13:58
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte kira fiyatları da aldı başını gitti. İstanbul'da ise 7 bin TL'nin altında oturulacak ev neredeyse kalmadı. Fakat bazı bölgelerde hala insanlar daha düşük kiralara oturmaya devam ediyor. Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir örnek ortaya çıktı.

AYNI BİNADA BİR DAİRE 3 BİN, BİR DAİRE 20 BİN TL

Show Haber'in haberine göre İstanbul'daki bir binada 3 bin liraya oturan da var, 20 bin liraya da oturan var. Kiracılar da ev sahipleri de dertli. Vatandaşlar çok büyük bir adaletsiz olduğundan dert yanıyor. Bir yanda kirayı 3-5 katına çıkartanlar, bir yanda yasal oranda zam yapanlar ve bir de kira geliriyle geçinenler var. İstanbul'daki dairede de bu durum yaşanıyor. İki daireden birinin sahibi yasal oranda zam yaparken, diğerinin de fahiş şekilde zam yaptığı ifade ediliyor.

EV SAHİBİ-KİRACI ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK ARTIYOR

Hal böyle olunca son zamanlarda var olan ev sahibi-kiracı gerilimi daha da tırmandı. Sosyal medyada kiracıları da haklı bulan var, ev sahiplerini de. Bazı ev sahipleri ise kira gelirlerinden geçinmeleri nedeniyle zam konusunda acımasız davranıyor. En çok da bu kişilerin evinde oturanların büyük zorluk yaşıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 199
  • viinnitera 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep ev sahipleri kötü paragöz olarak gösteriliyor..! Kardeşim Enflasyonun %80 olduğu yerde kiranın %25 zam oranıda çok insafsızca değil mi..! Bari TÜFE oranını uugulatsalardı
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim enflasyon yüzde 80 ama maaşına yüzde 80 zamn alan var mı
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde seksen yapan varda bizmi bilmiyoruz.birileri fitili 2 yıl önce ateşledi önce araba sonra en daha sonra gıda vb...ortamı hazırlamak içinde 3 yıl önce aynı zamanda başlayan sokak röportajları...bu bir tesadüfmü yoksa
    Cevapla
  • Ottomans1953 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah azabını indirecek ozaman kiralar 99 da olduğu gibi bedava olacak
    Cevapla
  • F.ASIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir felaket gelmesi kuvvetle muhtemel, Zira toplum tamahkârlıkta ne yazık ki zirve.
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    burada mağdur ev sahibi kim ne derse desin.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracim kirayi odemedi ihtarname çektim sincanda dükkan kira ucuz 1200 tl mahkeme ikibucuk yıl sürdü kaçtı gitti gece avukata söyledim hangi sinin peşinden gideceğiz dedi ev kiracı si farketmiyor bir evim var satacagim kiracı 1100tl oturuyor cikmayinca satilmiyor kiracili evi alıcı almıyor çıkar alayım diyor kiracı yi on yıl çıkarmak kanunlara göre mümkün değil kiraya vermeyecegim taahhüt ediyorum dedim çıkmıyor ona göre süreli kiraya verin icabinda satarsaniz olurya onun için karı koca noter taahhütname si alın kontrat ile arasında bir ay olsun aynı tarihli yi hakim kabul etmiyor cikaramazsiniz on sene
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Taban ve Tavan fiyat uygulaması gelmeli...
    Cevapla
  • Fb34 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin malına taban, tavan koyuyorsunuz bu nasıl zihniyet. O zaman devlet evi olmayandan ektra vergi alsın fakir fukaraya versin. Gençken gezin, eğlenin biz para biriktirip yatırım yapalım, yaşlanınca gelin bizim malımıza çökün oh ne güzel memleket.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle