KoopBakkal Projesi başlıyor

Tarım Kredi Kooperatifleri ile bakkallar iş birliğine hazırlanıyor. KoopBakkal Projesi, 6 ilde 250 noktada kısa süre içinde başlayacak. Tarım kredi marketlerindeki güvenilir ve uygun fiyatlı ürünler bakkallardan da temin edilebilecek.

KoopBakkal Projesi başlıyor
KoopBakkal Projesi başlıyor
GİRİŞ 03.11.2022 18:14 GÜNCELLEME 03.11.2022 18:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tarım Kredi Bakkal Projesi'nde geri sayım başladı. Uygulama; Ankara, Konya ve Mersin'in de aralarında olduğu 6 ilde 250 noktada başlayacak.

KoopBakkal projesi hayata geçince tarım kredi marketlerindeki satılan yağ, salça, pirinç gibi temel ihtiyaç ürünlerinin birçoğu mahalle arasındaki bakkallarda da bulunacak.

Böylece hem küçük esnaf desteklenecek hem de tüketici güvenilir ve uygun fiyatlı ürünlere daha hızlı ulaşacak.

Ürünlerin etiketleri tarım kredi marketlerindeki fiyat ile aynı olacak. Ancak, bakkallara ürünler iskontolu verilecek.

Projeye, 75 ile 150 metrekare arasında dükkanı olan bakkal başvurabilecek. Şartları sağlayan dükkanlarda, tarım kredi ürünleri için ayrı bir bölüm oluşturulacak.

Türkiye'de bin 335 tarım kredi kooperatif marketi hizmet veriyor. Hedef, bakkal projesiyle satış noktasını 2 binin üzerine çıkarmak. Esnaf da yapılan uygulamanın satışlarını artıracağı görüşünde.

TARIM KREDİ MARKATLERDE ÜÇ AYDA REKOR SATIŞ

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin başlattığı indirimli satış kampanyası 81 ilde büyük ilgi görüyor.

İndirimin başladığı 15 Ağustos'tan bugüne 48 milyon 300 bin adet ürün satıldı. Tüketici 243 temel tüketim ürününü uygun fiyatla alma imkanı buldu. Marketlerdeki yoğunluk ise kampanyanın başladığı ilk zamanları aratmıyor.

Yüzlerce ürünün uygun fiyata satıldığı marketlerde, en çok ilgiyi ayçiçek yağı gördü. İndirimin başladığı günden bugüne 10,2 milyon litre ayçiçek yağı satışı yapıldı.

Tüketici, ayçiçeği yağından sonra en büyük ilgiyi şeker, un ve pirince gösterdi. Ürün siparişleri pttavm.com internet sitesi üzerinden de verilebiliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    bakkalmi bıraktınız her tarafı 3 harfli zincir mağazalar sardı
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir tkk üyesi olarak tkk nin benim meyve mı alıp tüketiciye ulaştıramasini istiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah zoruylamı satıyorlar alma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çokkk ama çok pahalı
    Cevapla
  • hknslh 1 yıl önce Şikayet Et
    bugün marketlerde ucuz ne varsa bakkallar toplayıp üstüne %200 ekleyip satıyor. Asıl kontrol etmeyi bakkallardan başlasınlar. bakkalların toptancı harici hiçbir mal satamaz demeniz lazım. Daha 2 gün önce gördüm adam arabasıyla market market dolaşıyor uygun fiyatları toplu şekilde alıyor. bunların önüne geçilirse milletin evine biraz uygun fiyata gıda girebilir.
    Cevapla
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    marketlerde bir iki ürün ucuz geri kalan binlerce ürün bakkaldan çok daha pahalı. marketlerin eleman gideri enerji gideri bakkaldan çok daha fazla bu yüzden bakkalla fiyat konusun da baş edemez. bende mahalle bakkalı olduğum için çok iyi biliyorum hiç bir market totel de bakkaldan ucuz asla olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle