Son dakika haberi: 6 AB ülkesine soğuk duş! Almanlar şokta uyarı geldi...

Son dakika haberi... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Almanya dahil 6 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin bankacılık sektörünün not görünümünü durağandan negatife düşürerek, "Alman ekonomisi resesyona girecek" dedi.

Son dakika haberi: 6 AB ülkesine soğuk duş! Almanlar şokta uyarı geldi...
Son dakika haberi: 6 AB ülkesine soğuk duş! Almanlar şokta uyarı geldi...
GİRİŞ 03.11.2022 07:40 GÜNCELLEME 03.11.2022 09:04
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, 6 AB ülkesinin bankacılık sektörünün not görünümünü durağandan negatife düşürdü.

Almanya, Çekya, İtalya, Slovakya, Polonya ve Macaristan’ın bankacılık sektörünün notunu düşüren Moody’s, Avrupa ekonomilerini zayıflatan enerji krizi ve yüksek enflasyonun etkilerine de dikkat çekti.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, yükselen faiz oranları ve borçlular için artan yaşam maliyetleri nedeniyle kredi kalitesinin zayıflamasının, karlılıklarının azalmasının ve finansmana erişimin daha zor olmasının beklendiği belirtildi.

"YÜKSELEN FİYATLAR BİRÇOK ŞİRKET VE HANENİN KREDİ İTİBARINI ETKİLYECEK"

Moody's Başkan Yardımcısı Louise Welin yaptığı açıklamada, "Çalışma koşullarında daha fazla bozulma bekliyoruz. Yükselen fiyatlar birçok şirket ve hanenin kredi itibarını etkileyecek ve bu da yeni sorunlu kredilerin oluşmasını tetikleyecektir" dedi.

"ALMANYA RESESYONA GİRECEK"

Moody's, Almanya'da hükümetin ekonomiyi desteklemeye yönelik önlemlerinin işletmelerin ve tüketicilerin karşılaştığı sorunları tam olarak dengelemediğini belirterek, "Alman ekonomisi resesyona girecek" dedi.

Moody’s ayrıca, İtalya’nın mevcut durgunlukla birlikte fiyat artışından veya düşük üretim artışından dolayı stagflasyon riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

ÇEKYA RESESYONUN EŞİĞİNDE

Çek İstatistik Ofisi (CSU), Çekya’da yurt içi ekonomi bu yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 büyüdüğünü ancak bir önceki çeyreğe kıyasla gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 0,4 azaldığını açıkladı.

Ekonomistler Çekya’nın resesyona girmek üzere olduğunu ifade etti. Ekonomist Miroslav Novak yaptığı açıklamada, "Yüksek enflasyon, enerji krizi ve düşük hane halkı harcamaları Çek ekonomisinin performansı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Önümüzdeki çeyrekte gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) bir önceki çeyreğe göre düşeceği neredeyse kesin. Bunun da önümüzdeki dönemde Çekya ekonomisinin resesyona gireceğini bizlere gösteriyor" dedi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer ab devletlerini bilmem ama almanyaya bir şey olmaz,hans çözer.
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    gördüğüm şu.... ABD, Avrupayı bitirme kararı almış
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nin finans sistemi cökecek diyorlar.. bu tabiiki avrupayida etkileyecek.. alman finans uzmanlari bunu dile getiriyor.. ama herkes hicbirsey yokmus gibi davraniyor.. abd ekonomisi aslinda battida, abd uzatmalari oynuyor..
    Cevapla
  • Yorum yazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa, koşun abi ABD'nin peşinden. İşte böyle rezil olursunuz. Ah Almanya sen bu durumlara düşecek ülke miydin? Al sana ABD'nin izinden gitmenin sonucu. Zamanında Türkiye ve Rusya ile gerekli işbirliklerini yapıp yola devam etseydiniz Avrasyanın kanseri ABD'yi buralardan çoktan atmış olurduk.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan çok iyi durumda beaaaaaaaa... Adamlar ab'ye, dünya bankasına ve imf'ye ödünç para veriyorlar. Hatta amerikan ekonomisini falan yunan sermayesi ayakta tutuyor. Onun için notu gaaaaaayet güzel... Yerseniz... ))))))))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle