TSB'den sahte poliçe uyarısı: e-Devletten sorgulayın

Türkiye Sigorta Birliği, dolandırıcıların sahte poliçe satarak vatandaşları zarara uğrattığı yönünde şikayetler aldıklarına yönelik kamuoyu duyurusunda bulundu. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulayın.

TSB'den sahte poliçe uyarısı: e-Devletten sorgulayın
TSB'den sahte poliçe uyarısı: e-Devletten sorgulayın
GİRİŞ 02.11.2022 14:32 GÜNCELLEME 02.11.2022 14:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birlikten yapılan açıklamaya göre, özellikle trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcılar, kendilerini başvuru yapılan acentenin temsilcisi olarak tanıtıyor. Bu yolla sahte poliçe satarak mağduriyetlere neden oluyorlar. Sigortasının olduğunu düşünen vatandaşlar hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu duruma düşüyor.

VATANDAŞA SAHTE POLİÇE UYARISI

TSB web sitesinden paylaştığı kamuoyu duyurusunda, sahte poliçe tuzağı ve trafik sigortalılarını kandırmayı amaçlayan teklifler konusunda vatandaşı koruyan bazı önlemlerin altını çizdi.

Duyuruda, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) web sitesindeki Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma ekranını hatırlatan TSB, vatandaşların bu yolla sadece Kimlik No ve Plaka No bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri belirtildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAYIN

SBM Web Ekranları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvurucuya iletiliyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemeleri sağlanıyor. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulanabiliyor.

Ayrıca, SBM internet sitesindeki Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu sayesinde; alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine ulaşarak kontrol edilebiliyor.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • gürsel 1 yıl önce Şikayet Et
    sigorta şirketleri fiat listesi vermiyor kim doğru kim yanlış belli değil fiat ekranları tamamen kapalı mecburi olarak kazık yiyerek yaptırıyoruz 460 tl olan 2006 model rabaya 2154 tl sigorta yapıldı hiç kazası yok en üst iskontayı alan bir sürücü olarak bu düzeni düzeltmek lazım hata nerde gerçekdenn vicdansızlık birde trafikde birbirine kızıp bile bile kaza yapanlar var bizler nasıl vatandaşız onuda çözebilmiş değilim madurlar kazıkcılar vizdansızlar devletimiz ne yapsın bu karmaşaya
    Cevapla
  • Ay Üssü Alfa. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani diyorumu ki, Her şey için zırt pırt sms atılıyorda bu ve benzeri vatandaşı sıkıntıya düşürecek bilgiler için otomatik sms atılsa. Hani eğer vatandaş kandırılmak istenmiyorsa diye söyledim.
    Cevapla
  • Ali bey 1 yıl önce Şikayet Et
    haklisin yuzde 100
    Cevapla