Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracatta yeni rekoru duyurdu

Son dakika haberine göre, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Ekim ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracatta yeni rekoru duyurdu
Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş ihracatta yeni rekoru duyurdu
GİRİŞ 02.11.2022 13:50 GÜNCELLEME 02.11.2022 14:15
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, açıklamasında şöyle konuştu:

"Rusya, Ukrayna savaşının seyri Avrupa'da büyüyen enerji krizi, ve ABD'de sıkılaşan mali koşullar nedeniyle durgunluk küresel ekonomide olumsuz tablo çizmektedir. Geçtiğimiz ay yayınlanan IMF raporunda küresel büyüme oranının yüzde 2'nin altına düşeceği beklentisi güçlenmektedir.

Küresel ekonomi ve ticarette üst düzey entegrasyon sağlamış olan ülkemizin sanayi üretiminde artış devam etmektedir. Türkiye ekonomisi 2022 yılının 2. çeyreğinde yüzde 7.6 gibi başarılı bir büyüme oranı kaydetmiştir.

TÜM ZAMANLARIN REKORU

İhracatımız ekonominin itici gücü haline gelmiştir. İhracatımız geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk 10 ayında da devam ettirmiş ve her ay olduğu gibi en yüksek aylık ihracat değerine ulaşmıştır. Ekim'de ihracat yıllık %3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Abdülkadir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte cari açık kapanmaz ihracat artmaz diyenler nerede?
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun İHRACATCILARIMIZA aman dikkat FABRİKALARIN güvenliği çok önemli BURSA da tekstil fabrikası yandı üzüldük yandık PKK ya hainlere DİKKAT
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım sanki ticaret bakanı değil de ihracat bakanı. Sadece ihracat rakamlarını söylüyor % 3 artmış. İthalat bakanı olmadığı için o söylenmiyor o da % 37 artmış
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İtalat da yüzde 30 artmış..rekor demek bike az kaloyo burilerin söyleyin haberi doğru yapmak lazım eksik haber olmuş ülke bir ayda 6 Osman Gazi köprüsü zarar yazmis
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol ve doğalgaz fiyatlarından haberin var mı????
    Cevapla
  • Sakarya-Karasu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış'ın Gaz'ı az yakarsan İthalat azalabilir !!!!
    Cevapla
  • Khan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sattigin ürünün kg dolar karşılığı önemli 21 milyar dolara kaç ton mal gönderdik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle