Almanlar yazdı: 'Rus ayısı'ndan' kaçarsanız, 'Türk bozkurtu'yla tanışırsınız!

Türkiye'nin enerji krizinde kazanan taraf olduğunu belirten Alman basını, ABD ve AB'nin yanlış politikaları nedeniyle yanlış kumar oynadıklarını yazdı.

Almanlar yazdı: 'Rus ayısı'ndan' kaçarsanız, 'Türk bozkurtu'yla tanışırsınız!
Almanlar yazdı: 'Rus ayısı'ndan' kaçarsanız, 'Türk bozkurtu'yla tanışırsınız!
GİRİŞ 02.11.2022 06:46 GÜNCELLEME 02.11.2022 06:56
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin AB'nin enerji güvenliğinde kilit oyuncu haline geleceğini yazan Alman basını, "Rus ayısı'ndan" kaçarsanız, 'Türk bozkurtu'yla tanışırsınız" yorumunda bulundu.

Alman basını, "Avrupa yakında Türkiye'nin lütfuna daha mı fazla bağımlı hale gelecek?" başlığıyla enerji krizindeki gelişmeleri ele aldı.

'TÜRKİYE VARKEN NATO'YA KATILMAK ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL'

Türkiye'nin jeo-stratejik önemine vurgu yapılan analiz yazısında, "NATO'ya katılmanın çocuk oyuncağı olacağını düşünen Finli politikacılar için işler bekledikleri gibi gitmedi. Şimdi sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in askeri ittifaka üyeliğini onaylamasını bekliyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin öneminin derinleşen enerji kriziyle boğuşan Avrupa için daha belirgin hale geldiği kaydedildi. Rusya ile ilişkilerin kesilmesinin birbiri ardına bir dizi talihsiz sonucu beraberinde getirdiğine işaret edilirken yazıda Avusturya eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in sözlerine yer verildi: İster Karadeniz bölgesinden tahıl ihracatı, ister doğudaki üretici ülkelerden enerji tedariki olsun, tarihte sık sık olduğu gibi Boğaziçi ve Avrasya bağlantıları belirleyici bir jeopolitik rol oynuyor. Gerçek şu ki Türkiye, bugün Avrupa'nın güvenliği için çok önemli

'TÜRKİYE ANA ROTAHALİNE GELECEK'

Rusya ile Avrupa arasındaki enerji konusundaki iş birliğinin ABD tarafından kasıtlı olarak geriye itildiği vurgulanırken, Rusya ile Türkiye arasındaki ortaklığın daha fazla yoğunlaştığına işaret edildi.

Putin'in "Avrupa için Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasına atıfta bulunan yazıda, Rusya'nın Türkiye'yi gaz tedariki için yeni bir ana rota haline getireceği kaydedildi.

Analiz yazısında şu ifadeler yer aldı;

Rus doğal gazının Türkiye'den Avrupa başta olmak üzere üçüncü ülkelere arzı devam edecektir. Ayrıca, fiyatları belirlemek için Türkiye'de bir doğal gaz borsası kurulabilir. AB, siyasi nedenlerle Rus enerji kaynaklarını devre dışı bırakmak istese de bu, coğrafi açıdan zor bir projedir. Brüksel, ABD baskısı altında titrerken Türkiye tüketici boşluğunu doldurmaya hevesli olan ülkelerden biridir.

Türkiye AB'nin enerji güvenliğinde kilit bir oyuncu haline geleceği ifade edilirken, Ankara'nın kazanan AB'nin ise kaybeden taraf olacağı belirtildi.

AB'nin Rusya ile doğrudan iş birliğini terk ederek gelecekte enerji konularında Türkiye ile müzakere etmek zorunda kalacağının altı çizildi.

AB ve ABD'nin enerjide yanlış kumar oynadığını yazan Alman basını, "Çeşitli enerji projelerinin merkezi olarak Ankara, geçmişte Avrupa Birliği'ne üye olmaya çalıştı ancak Brüksel bunu kabul etmeye istekli olmadı. Şimdi Türkiye, Avrasya'ya yönelecek ve yakında Şanghay İşbirliği Örgütüne üye olacak gibi görünüyor. AB, Amerikalılarla enerji pokerinde kumar oynadı ve zayıf kartları ellerinde tuttu. "'Rus ayısı'ndan kaçarsanız, 'Türk bozkurtu'yla tanışırsınız" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • .. Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey ukrayna ve mazlum milletler sigortanız Türkiyedir.
    Cevapla
  • Saalih 1 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş abd tehditleri karşısında tüm avrupanın bir TÜRKİYE KADAR AĞIRLIĞI YOKTUR. İşe KKTC yi tanıyarak başlayabilirsiniz. Abd her zaman sömüreceği ülkeler ister. Avrupa sömürülmek için fazla büyük.Ama abd ve ingiltere karşısında esameniz okunmuyor
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD İngiltere bütün Hıristiyan ve putperest devletlerin hepsi birdir, Müslümanlığı yıkmak için oyun oynuyorlar özellikle ülkemizi işgal etmek için, söyledikleri sözlerin hepsi aldatmaca
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    AB ye girmicez. Avucunuzu yalayın LGBT ler
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Endişelenme Avrupa. Bozkurt merhametlidir. Sizdende esirgemez. Kim geldi kapımızada eli boş döndü.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurt asil dir. Ayi gibi herseye saldirmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle