Türkiye'nin liderliğini kabul ettiler! İş birliği için teklifler yağıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, birçok ülkenin Türkiye'ye iş birliği teklifinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin liderliğini kabul ettiler! İş birliği için teklifler yağıyor
Türkiye'nin liderliğini kabul ettiler! İş birliği için teklifler yağıyor
GİRİŞ 01.11.2022 15:59 GÜNCELLEME 01.11.2022 22:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son aylarda enerji diplomasisine hız verdiklerini vurgulayan Dönmez, “Bunun da meyvelerini görüyoruz. Birçok dost ve kardeş ülke gerek Türkiye'de gerek kendi ülkelerinde hatta üçüncü ülkelerde bizi iş birlikleri teklif ediyorlar. Bunda da hiç şüphesiz Türkiye'nin son yıllarda kazanmış olduğu tecrübe birikim ve liderliğin etkisinin olduğunu değerlendiriyoruz' diye konuştu.

Bakan Dönmez, Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı (ADIPEC) için geldiği kentte ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji ve Altyapı Bakanı Suhail Al Mazrouie ile görüştü. Dönmez, ardında da BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Dr. Sultan Ahmed Al Jaber ile bir araya geldi.

Plan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izlediPlan işe yaradı: Türkiye sessiz devrim yaptı, tüm dünya izledi

"GÖRÜŞMELER ÇOK FAYDALI OLDU"

Fuarda stant açan Türk firmalarını da ziyaret eden Dönmez, burada yetkililerden bilgi aldı.

Doğal gaz ticaretinde merkez haline gelmek üzere çalışmalarını sürdüren Türkiye, uluslararası doğal gaz projeleri, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri ve bölgedeki tek gaz ticaret piyasasına sahip olmanın avantajıyla bu hedefi gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Dönmez, etkinliğin bölgenin en önemli petrol ve doğalgaz fuarı olduğunu söyledi.

Etkinliğe binin üzerinde firmanın katıldığını aktaran Dönmez, "Burada Türk pavilonu da var. Yaklaşık 20 firmamız da burada ürün ve hizmetlerini tanıtıyor. Biz onları da ziyaret ettik" dedi.

BAE'li mevkiidaşlarıyla da görüştüğünü anımsatan Dönmez, "Çok faydalı görüşmeler oldu. İki ülke arasında ilişkilerimiz hızla gelişiyor. Devlet başkanları düzeyine karşılıklı ziyaretler oldu malumunuz. Bakanlar arasında da görüşmeler gerçekleşti. Bu iyiye doğru hızlı seyreden ilişkilerin somut projelere yansımasını bekliyoruz" diye konuştu.

"BİRÇOK ÜLKE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİNDE BULUNUYOR"

Son aylarda enerji diplomasisine hız verdiklerini vurgulayan Dönmez, "Bunun da meyvelerini görüyoruz. Birçok dost ve kardeş ülke gerek Türkiye'de gerek kendi ülkelerinde hatta üçüncü ülkelerde bizi iş birlikleri teklif ediyorlar. Bunda da hiç şüphesiz Türkiye'nin son yıllarda kazanmış olduğu tecrübe birikim ve liderliğin etkisinin olduğunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Dönmez, fuardaki Türk firmalarıyla görüştüğünü belirterek, "İnşallah firmalarımızda da bu bölgelerde daha fazla iş yapmaya başlarlar. Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki bütün firmalarımız umutlu. Bunları fırsata dönüştürmek durumundayız. Tüm temennimiz Türkiye'ye yeni iş alanları, iş fırsatları açmak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 13
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Akdenizde Zohr , Levithan , Afrodit , Glavkos rezerv sahaları , Nil konisi açıklarında birbirine yakın bölgede yerleşik bulunuyor . Belli yerlerde sediment birikimleri oluşup , doğalgaz'a dönüşmüş . Batı Karadenizde de benzer şekilde , Tuna1 , Akçakoca , Amasra gibi , doğalgaz oluşum ve başka kümelenmiş rezerv sahaları var , sadece keşf edilmeyi bekliyor .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde enerjide halka getırısı ne olacak neredeyse yüz senedır bu mılletı perısan ettıler bır asır gerıde kaldık umarım vatandaşına kolaylık sağlar yoksa hıc bır anlam ıfade etmez
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya lütfen napın edin de yunanistana para kazandırmayın. alternatif bulgaristan ve başka nakil hatları planlayın.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki de , Tuna 1 in ötesinde , Ukrayna MEB'inde zengin doğalgaz ve petrol rezerv sahaları var . Rusya , Ukrayna'yı savaş ile oyalıyor .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Körfez Arap ülkeleri ve Batılı ortak şirketler ile arama ve sondaj konusunda işbirliğine varılabilir . Şayet Bulgaristan , Romanya ve Ukrayna MEB'inde arama ve sondaj ile rezerv bölgeleri keşfederlerse , bizde Karadeniz MEB sınırımız olan sahalarda paralel sondaj yapıp yeni rezerv sahaları keşfederiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle