Bakan Kirişci'den mazot ve gübre desteği açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı hububat üreten çiftçilerimize 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini bu yıl içinde ödemeye başlayacağız" dedi.

Bakan Kirişci'den mazot ve gübre desteği açıklaması!
Bakan Kirişci'den mazot ve gübre desteği açıklaması!
GİRİŞ 31.10.2022 11:34 GÜNCELLEME 31.10.2022 12:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çiftçilere 1 Ekim'den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) e-Devlet Kapısı'ndan erişim imkanı sağladıklarını anımsatan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün itibarıyla e-Devlet üzerinden 440 binden fazla ÇKS belgesi oluşturulduğunu söyledi.

BAŞVURULAR BUGÜN İTİBARIYLA BAŞLADI

Kirişci, mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerin, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"ÇKS'ye kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini, 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek, Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Başvurular internet ve mobil bankacılık da dahil olmak üzere bugün itibarıyla başladı.

BANKA KARTLARINA YÜKLENECEK

Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek. Ayrıca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin verdiği 100 bin lira tutarındaki faizsiz kredi miktarını 200 bin liraya çıkardık. Bunun 100 bin liralık kısmı yine ayni olarak sadece mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere banka kartlarına yüklenecek.

Son 20 yılda sertifikalı tohum üretiminin yüzde 813 artışla 1,3 milyon tona çıktığını belirten Kirişci, tohum ihracatının, 2002'de 17 milyon dolarken 2021'de 215 milyon dolara çıkarıldığını söyledi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 8
  • ali osman 1 yıl önce Şikayet Et
    AAAAAAH SAYIN BAKANIM! bir süredir yaşadığımız gıda , meyve ve süt ürünlerindeki artışa karşı Hükümetin bir SEFERBERLİK BAŞLATACAĞINI zannettim. İl ve İlçe Tarımdakiler, Kırsal Kalkınma Müdürlüğündeki teknik elemanlar, vali ve kaymakamlar köylere, üreten çiftçilere giderek bir heyecan fırtınası estireceklerini zannettim. Yanılmışım. Köyler yine harap ve yaşlı kesimle dolu. Bu gençleri, özellikle de kadınları köylere çekecek somut ve kalıcı çözüm bulamadığınız sürece bu iş ÇÖZÜLEMEYECEEEEEEK sayın Bakan. Mesela köylerde kalıp ikametgâhını alan çiftçiler,in SGK'sını devlet karşılasın, bakın kırsal nasıl hareketlenir. böyle bir çok karışık ürün desteği ile bu iş olmuyor.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım ve tarım orman bakanlığı karar alıcıları 50 bin ziraat mühendisi işsiz veya kendi işi haricinde bir işte istihdam ediliyor, Sizlerden ricamız ziraat mühendislerine kamuda iyi bir kontenjan açmanız ayrıca ben engelli bir ziraat mühendisiyim, özelde kendi işimizi yapamıyoruz zira engelli kotasında alım yapacak firma sayısı oldukça az 50 üzeri çalıştıran firma az çünkü bunun yanında büyük firmalarda engelli mühendisin sahada yararlı olamayacağını düşündüğünden (kesinlikle yanlış bir kanı aslanlar gibi çalışırız) engelli kotasını başka birimlerle insan kaynakları,muhasebe gibi alanlarla dolduruyor inşaAllah toplumun bütün kesimleri duyarlı olur bu hale Kolaylıklar başarılar dilerim
    Cevapla
  • Kaybeden olmayın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bu iş artık göstermelik işe döndü öyle olmasa bu karta yatırma olayı Eylül ayının başında yatırılmalıydı alımlar o ayda başlar bu aydan sonra ben yatırdım ama seneye harcasın dergibi birşey oldu sizi dost olarak uyarayım sy bakan ana dolu insanı samimiyeti bilir ona göre
    Cevapla
  • Avni 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de herkes ekti ekeceğini, Kasım ayı geldi, ya 1 ay önceden verecektiniz, ya da nakit verin şimdi, milletin paraya ihtiyacı var, şu anda mazot gübre zaten ekildi 6 ay sonra ihtiyacı olacak, parası olan bekler ama olmayan gidip %10-15 ile komisyon ödeyip mazot ve gübre satanlardan nakite çevirecek, satıcılar da naylon fatura keser, olacağı bu, devlet bunu düşünemiyor mu?
    Cevapla
  • Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım çifçinin düşündüğünü düşünemiyor aynen dediğiniz gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pamuk fiyatları dipte sayın bakanım bi el atın çifçti perişan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle