Yüksek enerji tüketimi nedeniyle 8K televizyonların Avrupa'da satışı yasaklanabilir

Avrupa Birliği'nin tarafından yayınlanan Enerji Verimliliği Endeksi'ndeki (EEI) ölçüte göre, 8K televizyonların Avrupa'da satışı Mart 2023'ten itibaren son bulabilir.

Yüksek enerji tüketimi nedeniyle 8K televizyonların Avrupa'da satışı yasaklanabilir
Yüksek enerji tüketimi nedeniyle 8K televizyonların Avrupa'da satışı yasaklanabilir
GİRİŞ 30.10.2022 14:24 GÜNCELLEME 30.10.2022 14:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2023 Enerji Verimliliği Endeksi'nde (EEI) ortaya konan yeni kurallar, üretilen tüm yeni televizyonlardaki güç tüketimin maksimum seviyesini içeriyor. Bu nedenle Samsung, LG ve Sony gibi devler, artan güç ihtiyaçları nedeniyle 8K televizyonları satışa sunmakta zorlayacağından endişeleniyor.

Örneğin Samsung'un ülkemizde de satılan QN800B modeli yıllık ortalama 344 kWh enerji tüketiyor. Eğer Avrupa Birliği kuralları güncellemezse Samsung, QN800B model televizyonlarını Avrupa'da satamayacak.

Avrupa Birliği, 2023 EEI'yi bu yılın sonuna kadar gözden geçirmeye hazırlanıyor. Bu da yaklaşmakta olan enerji gereksinimlerinin revize edilme şansının devam ettiği anlamına geliyor.

Ancak kurallar geçerli olmaya devam ederse üreticiler, yeni üretilecek televizyonlarda enerji tüketimini düşürmek için parlaklık ve performans ayarlarını yazılımsal olarak düşürme yoluna gidebilir.

Öte yandan üreticiler, yeni likit kristal malzemeler, gelişmiş arka panel teknolojileri ve verimli çipler kullanarak 8K ekranlarda güç tüketimini daha da azaltmak adına çalışmalarına devam ediyor. Yine de halihazırda bulunan teknolojiler Avrupa Birliği yönergelerini karşılayacak seviyeye halen gelmedi.

KAYNAK: TECH RADAR
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    daha hd yayini bile veremiyolar tam yenilik diye kazik atmak ayni philips tv gibi daha android geziyor satan yakinda gunceleme gelecek dedi iki yili gacti daha gunceleme gelecek diger konu ise satilan beyaz esya en az on yil garanti diger bes yil yedek garanti olacak ayarlamislar bes yila bir ay gecti mi tak gidiyor bazilari ona el atsinlar zaten olmayan seyi pazarlasan ne olacak ilk hd yada ful hd versin tv sadece simbol var hd yayini veren yer ancak sd veriyor bazen
    Cevapla