Son dakika... Başkan Erdoğan: Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde "Lityum bataryaların ülkemizde üretimi için dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaşıldı. Batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz." dedi.

GİRİŞ 29.10.2022 20:10 GÜNCELLEME 29.10.2022 21:11
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg lityum-iyon bataryaların Türkiye'de üretimi noktasında dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştıklarını, Togg tesisinin yanındaki 609 bin metrekarelik arazide inşa edilecek batarya fabrikasının temelini yakında atacaklarını bildirdi.

İLK SERI ÜRETİM ARACINI SATIN ALMA SİPARİŞİNİ FİRMAYA TEKRAR İLETTİ

Erdoğan, Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılış törenindeki konuşmasında, Togg'un onaylı ilk seri üretim aracını satın alma siparişini firmaya tekrar iletti.

Üretim bandını gezerken farklı renklerdeki otomobilleri gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Maşallah, her biri ayrı güzel. Tabii alacağımız otomobilin rengine refikam Emine Hanım, istişare edeceğiz, kararı ondan sonra vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin Togg'a büyük teveccüh göstereceğinden şüphe duymadığını ifade ederek, "Buradan tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine, vatandaşımızın Togg'u rahatlıkla satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum. Madem bu araca 'Türkiye'nin otomobili' diyoruz, öyleyse hep birlikte bunun gereğini yapalım." diye konuştu.

Elektrikli otomobillerin, tüm dünya gibi kendilerinin de yeni tanıştığı teknolojilerden biri olduğunu kaydeden Erdoğan, arabayı kullanırken gürültü ve ses olmadığını, gayet sakin, sükunetle yola devam edildiğini, aracın hızlı da olduğunu ve bu kadar huzur içinde otomobil kullanmanın bütün alıcıları rahatlatacağını söyledi.

LİTYUM-IYON BATARYALARIN ÜLKEMİZDE ÜRETİMİ

Vatandaşların Togg'la ilgili merak ettiği hususların olduğunu, bunlardan en önemlisi olan batarya ve şarj istasyonları konusuna açıklık getirmek istediğini belirten Erdoğan, "Togg lityum-iyon bataryaların ülkemizde üretimi noktasında dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştık. Hemen Togg tesisinin yanındaki 609 bin metrekarelik arazide inşa edilecek batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz. Savunma Bakanı'mız tabii buna hazır olursa işi bir an önce bitiririz. Tamam, asker selamını verdi. Mesele bitmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri’de üretilmeyecek miydi bataryalar valla kayseri yatırımlarda hep gol yiyor otoban bağlantısı hızlı tren say say bitmez
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Şayet Nükleer bataryalar ve mini reaktörler geliştirilir , yanına da yüksek potansiyelli şarj bataryaları konulursa , Altay Tank'ı bile enerjisi bitmeyen nükleer yakıt pilleri ile çalışabilir , şarj istasyonuna gerek kalmaz .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray in bu gidişine dur demek lazım. Likteki yeri hiç iyi değil.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    "Tamam, asker selamını verdi. Mesele bitmiştir." Başkasının rüyasına uyanmak... Hz. YUSUF meseli...kıssadan alınacak ÇOK hisse var, bilene.
    Cevapla
  • masallah 1 yıl önce Şikayet Et
    yolun acik ömrün uzun olsun BASKANIMMM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle