İTO Başkanı'ndan Togg için çok çarpıcı sözler: Ekonomi vitesini de yükseltecek

Yerli otomobilin Türkiye ekonomisinde çarpan etkisi oluşturacağını vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Gemlik’te seri üretim bandından çıkacak her Togg, ekonomi vitesini de yükseltecek" ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı'ndan Togg için çok çarpıcı sözler: Ekonomi vitesini de yükseltecek
İTO Başkanı'ndan Togg için çok çarpıcı sözler: Ekonomi vitesini de yükseltecek
GİRİŞ 29.10.2022 13:36 GÜNCELLEME 29.10.2022 18:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, seri üretimi bugün Gemlik’te düzenlenecek törenle başlayacak Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'a ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Avdagiç, bugün seri üretim bandından çıkan ilk Togg ile yarım yüzyılı aşkındır devam eden hayalin vücut bulduğunu kaydetti.

TOGG iddiası gündeme oturdu: Banttan insin her türlü hakarete açığımTOGG iddiası gündeme oturdu: Banttan insin her türlü hakarete açığım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Satranç ustası hassasiyetiyle vizyonlarımızın temelini atıyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan: Satranç ustası hassasiyetiyle vizyonlarımızın temelini atıyoruz

"GURUR VERİCİ"

Avdagiç, "Türkiye’nin gücü ve potansiyeli, imkansız denileni başarma gücüne sahiptir. Bunu çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılında bu yüksek başarıya şahitlik etmek hepimizin için gurur verici" dedi.

"BÜYÜK FIRSATLARA..."

Togg’un markalaşma ve geleceğin teknolojilerine yönelik atılan dev adım olduğunu kaydeden Şekib Avdagiç, "Üretim, tasarım, tedarik, pazarlama, servis ve satışla birlikte Togg, hem Ar-Ge hem de istihdam olanakları açısından büyük fırsatlara kapı açmaya devam edecektir. İşte bu sayede önümüzdeki süreçte yerli otomobilimiz, sadece yurtiçindeki talebin karşılanmasında değil aynı zamanda ihracat pazarları açısından da marka değeri olacaktır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Avdagiç, şunları söyledi:

"TOBB ve iş dünyasının saygın mensupları, özel sektörümüzün bir otomobil markası oluşturma konusunda gösterdiği beceriyi ispat etmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bu onur ve heyecanı yürekten paylaşıyoruz. Vizyonu ve kararlılığının Togg’u bir hayal olmaktan çıkartıp, ayakları yere basan bir proje haline getiren Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese millet olarak şükran borçluyuz. Yolun açık olsun Togg."

 YENİ PROJELERE DE İLHAM KAYNAĞI OLACAK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Zeki Durak, "Ülkemizden inşallah Togg'un çıktığı gibi daha büyük girişimciler çıkması ve dünya markası haline gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Gemlik Kampüsü'nde Togg araçlarının sergilendiği fuaye alanını gezen Durak, önemli bir yatırımın Bursa'da gerçekleşmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

Togg'un vizyoner bir proje olduğunu belirten Durak, "Bizler bölgemizde hem girişimcileri artırmak hem de gençlerimize yön vermek istiyoruz. Togg aslında tek başına bir otomobil değil aynı zamanda geleceğimize de bir yatırım. Ülkemizde 'Biz bunu başarabiliriz'in mesajını vermek çok önemli. Bursa çok heyecanlı, bölgemiz çok heyecanlı, ülkemiz çok heyecanlı. Burada olmaktan da bu tarihi ana şahitlik etmek adına büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Durak, BEBKA'nın da girişimcileri desteklediğini, bu alanda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Ajans bünyesinde girişimcilik merkezini yakında faaliyete alacaklarını anlatan Durak, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemde de bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Gençlerimizin Togg'a yeni aplikasyonlar geliştirmelerini, yine otomotiv sektörü olsun, ulaşım sektörü olsun, uzay teknolojileri olsun, raylı sistemler olsun bu konuda yeni teknolojiler geliştirmelerini destekliyoruz. Ülkemizden inşallah Togg'un çıktığı gibi daha büyük girişimciler çıkması ve dünya markası haline gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

"TÜRKİYE'YE CİDDİ ANLAMDA KATKILAR SAĞLAYACAK BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICI"

Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni öncesinde açıklamalarda bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Togg'u "Türkiye için önemli bir atılım" olarak nitelendirdi.

Bahçıvan, "Türkiye'nin sanayisinin ve özellikle teknolojik ekosistemin gelişimi noktasında bugün sadece bir otomobil fabrikası değil, otomobil fabrikasını teknolojiyle besleyen ve onun arkasında birçok fikri ve inovasyonu hayata geçirebilecek olan bir iklimin adeta merkezinde bulunuyoruz." diye konuştu.

Bahçıvan, Togg'un Türkiye'ye sağlayacağı katkılara işaret ederek, şunlara dikkati çekti:

"Bir hayalle başlayan ama hayalden projeye, projeden yatırıma ve üretime dönüşen bu yolculuk, bundan sonraki süreçte de inşallah pazar alanında ve bu ürünü besleyen birçok farklı konuda Türk sanayisinin ve Türk teknolojisinin gelecek yolculuğunda, çok önemli ve değerli fikirleri ve birikimleri hayata geçirme noktasında ciddi anlamda katkılar sağlayacak bir yolculuğun başlangıcı olacak."

"ÇOK SAYIDA TÜRK SANAYİ KURULUŞUNUN KATKISI VAR"

Erdal Bahçıvan, projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer katkı sahiplerine teşekkür etti.

Türk halkının, buna benzer ürünlerin sürmesi için gerekli desteği, katkıyı ve morali vereceğini dile getiren Bahçıvan, "Cumhuriyet'in 100. yılına adım attığımız böyle anlamlı bir günde hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Bereketli ve başarılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeniden gündeme gelen haber: Anıtkabir'e ip üretti diye plaket vermişlerdiYeniden gündeme gelen haber: Anıtkabir'e ip üretti diye plaket vermişlerdi

Bahçıvan, Togg'da çok sayıda Türk sanayi kuruluşunun, iş gücünün, kaliteli birikim ve AR-GE'nin katkısı olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Bunların) Çorbada tuzu da, biberi de, mercimeği de her şeyi var. Zaten otomotiv sanayisinde Türkiye yıllardan beri çok başarılı işler yapıyor. İhracatıyla, istihdamıyla, yatırımlarıyla bugüne kadar elde etmiş olduğu konvansiyonel tecrübeyi bu yeni nesil teknolojide de bu değişime çok güçlü şekilde uyum sağlayarak elde edecektir. Yani nihayetinde bugün burada bir başarı varsa bu bir ekip çalışmasıdır. Tabii tedarikçilerin de bu otomobilin yapılmasında ciddi desteği ve katkısı var."

"ARACI İNCELEDİM, DUYGULANDIRIYOR"

İSO Yönetim Kurulu Bahçıvan, "Aracı gördünüz mü? İncelediniz mi? Neler hissetiniz?" sorusuna karşılık, "Evet, duygulandırıyor tabii." şeklinde cevap verdi.

"Makam aracı olarak kullanmak ister misiniz?" sorusuna cevaben Bahçıvan, "Neden olmasın? Son derece rahat. Tüm ihtiyaçları karşılayabilecek yönden düşünülmüş ve tasarlanmış. Üzerinde çok kafa yoruldu. Bu kadar çok emek sarf edilmesinin olayın en kusursuz hale getirilmesi noktasında destek sağladığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de cep telefonu yapsanız, Apple ayarında.
    Cevapla
  • Kayakci 1 yıl önce Şikayet Et
    Cem toker hazirmisin
    Cevapla
  • Sabahattin kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    devletin bütün makam araçları tgg olsun
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Inanmayın sakın! Yüzü gülerken içi kan ağlıyor!
    Cevapla
  • Dadaş suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg ile ilgili bütün haberleri okudum inceledim okudukça dik durdum çok şükür bu gunlerimize gurur kaynağı emeği geçen herkesten Allah binlerce kez razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle