ABD'den benzin fiyatları için hazırlık: Yasak gündemde

ABD'de benzin fiyatları artınca petrol ihracatının yasaklanması için Kongreye tasarı sunuldu.

ABD'den benzin fiyatları için hazırlık: Yasak gündemde
ABD'den benzin fiyatları için hazırlık: Yasak gündemde
GİRİŞ 29.10.2022 10:52 GÜNCELLEME 29.10.2022 10:52

BD'de benzin fiyatları arttı. Bu gelişme Temsilciler Meclisi üyelerini harekete geçirdi. Benzin fiyatlarının artmasından dolayı petrol şirketleri sert bir şekilde eleştiriliyordu. Petrol ihracatının yasaklanması için Kongreye tasarı sunuldu. Tasarı kabul edildiğinde, benzin fiyatlarının 2019'daki seviyeye çıkması halinde ihracat durdurulabilir.

ABD'DE BENZİN FİYATLARI GALON BAŞINA 3,12 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARSA İHRACAT YASAKLANABİLİR

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Ro Khanna, ülkede benzin fiyatlarının ortalamanın galon (3,78) başına 3,12 doların üzerine çıktığı dönemlerde petrol ihracatının yasaklanması için Temsilciler Meclisine tasarı sundu.

Tasarıda, ülkede benzin fiyatlarının ortalama galon başına 3,12 doların üzerine çıkması durumunda petrol ihracatının yasaklanması öngörülüyor.

PETROL ŞİRKETLERİNİN KÂR ORANLARINA VURGU YAPILDI

AA'nın haberine göre, Khanna, yaptığı yazılı açıklamada, "Büyük petrol şirketleri bu hafta tiksindirici kâr oranlarını açıklarken, Amerikalı aileler pompadan gaz almak için mücadele veriyor. Bu şirketlerin, biz ülkede artan petrol fiyatlarıyla mücadele ederken, petrol ihraç ederek kâr etmelerine izin verilmemeli. Sunduğum bu tasarı, benzin fiyatlarının 2019'daki seviyeye çıkması durumunda petrol ihracatını yasaklayacak." ifadesini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.