Belçika'da enflasyon 47 yılın zirvesinde

Belçika'da enflasyon, ekimde yüzde 12,27 ile 1975 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Belçika'da enflasyon 47 yılın zirvesinde
Belçika'da enflasyon 47 yılın zirvesinde
GİRİŞ 29.10.2022 02:41 GÜNCELLEME 29.10.2022 02:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), ülkenin ekim ayı enflasyon verilerini yayımladı.

Verilere göre, Belçika'da eylül ayında yüzde 11,27 olan enflasyon, ekimde 12,27'ye çıktı. Böylece ülkede enflasyon, Haziran 1975'ten bu yana ölçülen en yüksek seviyeyi gördü.

Belçika'da en son 47 yıl önce enflasyon yüzde 12,5 olarak ölçülmüştü. Ülkede, çekirdek enflasyon ise ekimde yüzde 6,5'e yükseldi.

Ekim ayında en önemli fiyat artışları doğal gaz, elektrik, kalorifer yakıtı, sıvı yağlar, odun, tereyağı, mazot ve unda gerçekleşti.

Belçika'da eczanelerde ilaç krizi yaşanıyorBelçika'da eczanelerde ilaç krizi yaşanıyor

Ülkede enflasyondaki yükselişin ana nedeni ise enerji oldu. Enerji ürünlerindeki fiyat artışı yüzde 63,03'ü buldu. Enerji ürünlerinin ekim ayı enflasyonuna katkısı yüzde 5,95 düzeyinde gerçekleşti.

Belçika'da ekim ayında 1 yıl öncesine kıyasla doğal gaz fiyatı yüzde 130,6, elektrik fiyatı yüzde 84,7 ve kalorifer yakıtı fiyatı da yüzde 57,7 arttı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    16 yıldır Belçika'da yaşıyorum. Malesef halk uyutuluyor. Böyle giderse enflasyon kısa zamanda orta sınıf bırakmayacak. Yıllardır hiç böyle enflasyon görmemiştim. Asgari ücrete zam %4-5 arasında, böyle giderse iç karışıklıklar başlayacak
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkma bişey olmaaaaz biz yüzde yüzelli enflasyonla yaşıyoruz 12 enflasyon bişey etmez
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada devletlerin verdiği enflasyon rakamları yanlış yanıltıcı neden böyle yaptıklarınıda anlamakta zorlanıyorum her yerde yakında büyük ayaklanmalar olabilir amerikanı gazına geldiler tesmen uçuyoruz
    Cevapla
  • Doğan 35 1 yıl önce Şikayet Et
    Belçika halkıni uyutuyor. Her şeyleri yalan herşey %350 artmış devlet 2li rakamları veriyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının enflasyın hesabını anlamıyorum orda yaşayan türkler herşey yğzde yüz arttı diyor enfkasyın oranına bakıyorsun yüzde 12 bu nasıl hesap .
    Cevapla
  • Yami 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi anladın batı mı kaldı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle