İspanya ekonomisinde resesyon sinyali

İspanya'da enflasyon oranı ekim ayında yüzde 7,3 olmuştu, ekonomisi ise üçüncü çeyrekte yüzde 0,2 büyüdü.

İspanya ekonomisinde resesyon sinyali
İspanya ekonomisinde resesyon sinyali
GİRİŞ 28.10.2022 17:21 GÜNCELLEME 28.10.2022 17:21

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), ülke ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. İspanya'nın temmuz-eylül dönemini kapsayan yılın 3. çeyreğinde, geçen 3 aylık periyoda göre yüzde 0,2'lik ekonomik büyüme kaydedildiğini açıkladı.

İSPANYOL EKONOMİSİ TEKNİK RESESYONA GİRME SİNYALİ VERDİ​

İspanya ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek, teknik resesyona girme sinyalleri verdi.

AA'nın haberine göre, tüketimdeki düşüş, yüksek enflasyon, enerji krizi ve sıkılaşan finansal koşullar İspanyol ekonomisinin frenlemesinin temel nedenleri olarak sıralandı.

TURİZM GELİRLERİ EKONOMİK DARALMAYI ÖNLEDİ

Uzmanlar, koronavirüs tedbirlerinin tamamen kaldırıldığı turizm sezonunun, İspanya'yı ekonomik küçülmeden ve "çok olumsuz bir küresel ortamın darbesinden" kurtardığı yorumunda bulundu.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden İspanyol ekonomisi, ikinci çeyrekte açıklanan yüzde 6,8'lik oranın 3 puan altında olduğu için ani bir duruşu temsil etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.