İngiltere Savunma Bakanı Wallace'dan Türk İHA'larına övgü dolu sözler

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace; Savunma, İstanbul'da SAHA Expo'yu ziyaret etti. Wallace, Türk İHA ve SİHA'ları için "Cephede oyun değiştirici olacak" dedi.

GİRİŞ 26.10.2022 19:30 GÜNCELLEME 27.10.2022 09:30
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katılmak üzere geldiği İstanbul'da CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Wallace, Türk İHA'larına övgü dolu sözlerde bulundu.

"CEPHEDE OYUN DEĞİŞTİRİCİ OLACAK"

Wallace, "İngiltere Türk İHA ve SİHA alacak mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Bilemiyorum, ben buraya bu dronları 3 yıl önce bir ziyaret sırasında görmeye gelmiştim. Daha dünyanın dikkati buraya dönmemişken. Türk hükümeti ve Türkiye ordusunun bu silahları dünyanın farklı nasıl kullandığını gördüm.

Muazzam bir şekilde modern savaş sahasında ciddi bir değişime yol açtı tabii ki. Şu anda keşif sürecindeyiz, silahlı kuvvetlerimize yatırım yapıyoruz. Ukrayna'dan dersler çıkarıyoruz. Bunlar ne anlama geliyor buna bakıyoruz. Tabii ki hem arkamdaki TB2'ler, hem de arkamdaki yeni modeller... Bunlar 3 yıl önce gelişim sürecindeydi. Bunlar cephede oyun değiştirici olacak.

Wallace, "Şu anda alışveriş için değil keşif için buradayız. Kapıyı kapatmıyorum. Spekülasyon yapmayalım. Silahlı kuvvetlerimiz ile ilgili şu anda modernizasyon sürecindeyiz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca 20 milyar sterlin harcayacağız. Tabii ki hava kuvvetlerimize de yatırım yapacağız. Ne olacağını göreceğiz." dedi. 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 45
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayret .Ingikiz bu sefer bizim istediğimiz gibi dürüst konuşnuş.Siyasi davranmamış.IGsrip ve ilginç...
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahi osmanlı borçlarını üstlenerek, alacaklarınının da sahibi olduk. İngiltere nin el koyduğu SAVAŞ GEMİLERİ MESELESİ ne zaman hallolacak. Unutmadık
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerden ve Dışardan Erdoğan'ı tabi istemezler!.. İngiltere bile Türk Siha'si almak istiyor!!..Bu çok büyük bir gurur!..Demekki Türkiye ; Atatürk'ün dediği Muasır Medeniyetler çizgisine Erdoğan sayesinde gelmiş!.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere , bize Queen Elizabeth uçak gemisi satacaksa , o zaman bizde SİHA satmalıyız . Artık İngiltere , Kral Henry zamanından kalma İngiltere değildir . Hint asıllı Başkanı vardır , Küresel güç mücadelesinde , Türkiye'yi safına çekmeyi arzulamaktadır . Kapsamlı bir diyalog yürütülürse , Uçak gemisi de satar , Nükleer enerji işbirliği de yapar , Küresel şirketler piyasa ve ticaret rekabeti , finansal sistemde , Türk Şirketleri ve Bankaları ile ortaklıklar yürütür .
    Cevapla
  • Onuncu köy 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen alınmayın.. almam demesindeki sebep 3 yıl önce satın almak istediler zaten fakat tüm kodları ve türkiyenin kullanma yönteminide istediler. Kodlar belki feda edilebilir ama yöntem asla.. bu yüzden anlasamadı türkiye. Ne kodları verdi nede yöntemimizi öğretiriz dediler. Yani sorun burda. Tipik dingiliz edasıyla burnu yukarda ve kuyruk dik olması için böyle konuşuyor yani bildiğiniz dingiliz :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle