ABD Senatosu'ndan FED'e faiz uyarısı! Tehlikeye dikkat çekti

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'a gönderdiği mektupta faiz artırımlarına ilişkin uyardı.

ABD Senatosu'ndan FED'e faiz uyarısı! Tehlikeye dikkat çekti
ABD Senatosu'ndan FED'e faiz uyarısı! Tehlikeye dikkat çekti
GİRİŞ 26.10.2022 00:46 GÜNCELLEME 26.10.2022 00:46
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'a gönderdiği mektupta, Fed'in enflasyonla mücadele ederken, maksimum istihdamı sağlama sorumluluğunu göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek, faiz artırımlarına ilişkin uyardı.

Brown, Fed'in 1-2 Kasım'da gerçekleşecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde Fed Başkanı Powell'a yönelik bir mektup kaleme aldı.

Söz konusu mektupta Brown, para politikası araçlarının arz yetişene kadar talebi sınırlayıp enflasyonu düşürmesinin zaman aldığını kaydederek, işçi sınıfının bu zamanının olmadığını aktardı.

ALTINDA EZDİRMEKTEN VAZGEÇMELİYİZ

J.P. Morgan Asset Management'ın Küresel Başstratejisti David Kelly'nin "Fed'in hatalarının uzun tarihinde, genel bir hata göze çarpıyor. Çok uzun süre bekleyip sonra çok fazla şey yapma eğiliminde olmaları" sözünü anımsatan Brown, "Özellikle Fed'in eylemleri itici güçleri ele almadığında, kısa vadeli gelişmelerimizi ve güçlü iş gücü piyasamızı, enflasyonu düşürmek için agresif parasal eylemlerin sonuçları altında ezdirmekten kaçınmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Brown, halihazırda enflasyonun baskısını hisseden çalışan Amerikalılar için iş kayıplarının, durumu daha da kötüleştireceğini belirterek, milyonlarca Amerikalının geçim kaynaklarının riske atılamayacağını kaydetti.



BİR SONRAKİ TOPLANTI İÇİN ÇAĞRI

Sherrod Brown, "Maksimum istihdamı teşvik etme sorumluluğunuzu unutmamanızı ve bir sonraki FOMC toplantısında alacağınız kararların ikili hedefe bağlılığınızı yansıtmasını rica ediyorum." ifadesini kullandı.

Enflasyonla mücadele etmenin Fed'in görevi olduğunu vurgulayan Brown, ancak bankanın aynı zamanda tam istihdamı sağlama sorumluluğunu da gözden kaçırmaması gerektiğini aktardı.

Brown, enflasyonu düşürürken tam istihdamı sürdürmenin, "ABD ekonomisine güç veren işçileri" korumak için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

İş gücü piyasasının şimdilik nispeten istikrarlı bir seyir izlediğini, ancak açık iş sayısının azaldığının ve işsizlik başvurularının arttığının görülmeye başlandığını belirten Brown, çalışanların geçim kaynakları riske atılmadan enflasyonun temel nedenlerinin ele alınmasına odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    0.75 den vazgeçecekler,0.50 artırmak zorunda kalacaklar.Altın alın
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın değerini bulacak gibi görünüyor. Fed faiz artırımını durdurdum dese bırak düşürmeyi altın uçuşa geçecek.Yok artırırlarsa ekonomilerei resesyona girecek ne yapacaklarını bilmiyorlar her an her şey olabilir.
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 Marta kadar faiz artırımı devam edecek. FED senatoya değil, bağımsız gibi gözükse de perde arkasındaki baronlara bağlı.
    Cevapla
  • Düşünen Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt paraları Yapay zeka ve 3D yazıcıyla basıp basıp duruyorlar diye düşünüyorum. Hangisi Sahte hangisi Gerçek belli olmayacak. Altın bir gecede 10 katına çıkabilir.
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt para 3 boyutlumu ki 3D yazıcıyla bassınlar. Çok güldüm :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    niye Türkiye ye baskı yaparak faiz artırımı yapın diye ne olduda hayırdır...
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapıyorsunuz ABD senatosu? "Merkez bankaları bağımsızdır! " Yersen :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle