Apple'dan stratejik karar! Yeterli talep görmeyen iPhone 14 Plus üretimini azaltıyor

Pazar araştıran TrendForce bugün yaptığı açıklamada, Apple'ın orta sınıf modele yönelik yeterli talep olmaması nedeniyle iPhone 14 Plus'ın üretimini azalttığını ve daha pahalı olan iPhone 14 Pro'nun üretimini artırdığını duyurdu.

Apple'dan stratejik karar!  Yeterli talep görmeyen iPhone 14 Plus üretimini azaltıyor
Apple'dan stratejik karar! Yeterli talep görmeyen iPhone 14 Plus üretimini azaltıyor
GİRİŞ 25.10.2022 18:56 GÜNCELLEME 26.10.2022 09:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Reuters'ın TrendForce'tan aktardığı rapora göre, daha pahalı iPhone 14 Pro serisinin payı, başlangıçta planlanan toplam üretimin yüzde 50'sinden yüzde %60'ına kadar yükseldi. Üretim artırımının gelecekte %65'e yükseleceği öngörülüyor.

APPLE PRO VE PRO MAX MODELLERİNE ODAKLANDI

Apple'ın üst düzey modellere odaklanması sonrası akıllı telefon satışlarındaki esnemeye karşı koymasına yardımcı olabileceği düşünülüyor. Çip krizinin ortasında, Apple'ın güçlü satışları olan Pro ve Pro Max premium cihazları, şirketin kar marjlarını yükseltmesine yardımcı oldu.

ABD'NİN İSTİKRARLI FAİZ ARTIRIMI IPHONE TALEBİNİ DÜŞÜRECEK

ABD'de artan faiz oranlarının tüketici harcamalarının azalmasına neden olması 2023'ün ilk çeyreğinde iPhone'lara olan talebi baltalayabileceği ifade edildi. Bu da, üretimde yıllık %14'lük bir düşüşle 52 milyon adet iPhone üretimine yol açabilir.

EN ÇOK BU İKİ MODEL SATILIYOR

Analistler daha önceki açıklamalarında iPhone 14'ün Pro ve Pro Max sürümlerinin hızlı bir şekilde satıldığını söylediler, ancak tipik olarak Apple'ın en çok satılanı olan temel modele (iPhone14 Plus) gelen talep yetersiz kaldı.

PAZARDAKİ DARALMADAN FAYDALANMIŞTI

Araştırma firması Canalys'e göre Apple, üçüncü çeyrekte ilk beşte olan firmalardan sevkiyatlarda büyüme kaydeden tek firmaydı. Ayrıca küresel akıllı telefon pazarındaki payını bir yıl önce %15'ten %18'e çıkardı. Canalys, paydaki artışın, genel akıllı telefon pazarının %9 daralması sonucu geldiğini ifade etti.

SON IPHONE 14'Ü HİNDİSTAN'DA ÜRETECEK

Geçen ay teknoloji devi şirket, Washington ve Pekin arasındaki artan gerilimden kaynaklanan riskleri önlemek için üretiminin bir kısmını Çin'den uzaklaştırdığı için son iPhone 14'ünü Hindistan'da üreteceğini duyurmuştu.

TrendForce, Apple'ın Hindistan'daki üretiminin payının 2023'te %5'i geçeceğini ve yıllar içinde artacağını tahmin ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede cari açıktan şikayet eden kişilerin çoğu bu şikayeti ile Phone ile dile getiriyor. Ben 2500 TL lik telefon kullanıyorum. Mükemmel en azından benden zeki değil.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün büyük şirketlerin arkasında 3 büyük hissedar var. Almayın bu ürünleri
    Cevapla
  • Muslim Brothers 1 yıl önce Şikayet Et
    apple fabrikasını Türkiyeye taşısın işçilik maliyeti 5 kat azalır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun tez zamanda iflas etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde böbreğini satar alır millet gönderin hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle