2023 yılı enflasyon beklentisi açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programa göre enflasyonun 2023 yılında 24,9'a inmesi bekleniyor.

GİRİŞ 25.10.2022 13:33 GÜNCELLEME 25.10.2022 14:18
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İSTİHDAM ARTACAK

Programa göre, 2023 yılında da ekonomik aktivitede güçlü seyrin devam etmesi ve ima ettiği yüksek büyüme oranları çerçevesinde istihdamın bir önceki yıla göre 865 bin kişi artacağı öngörülüyor.

İş gücüne katılma oranının da 0,5 puan artarak 2023'te yüzde 53,6'ya ulaşması bekleniyor.

İşsizlik oranının yüzde 10,4 düzeyine gerileyeceği tahmin edildi.

ENFLASYONUN 24,9'A DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Enflasyonun 2023 yılı sonunda yüzde 24,9'a inmesi hedeflenirken, yüzde 5 olması hedeflenen GSYH büyümesinin dengeli bir yapıda gerçekleşmesi öngörüldü.

İhracatın yüzde 2,3 artarak 265 milyar ABD dolarına ulaşması hedeflendi.

Cari işlemler açığının da 22 milyar dolara gerilemesi öngörüldü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 51
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    2022 sonu bütçede %5 di..
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde beklenti, bekle bekleyebildiğin kadar...
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonla mücadele ve paranın değerinin artmasını istiyorsak, ithalat girdilerini azaltmamız, öz kaynaklarımızı geniş kapsamda değerlendirip maliyet hesaplarını ona göre yapmalıyız. Dar kapsamlı maliyet hesapları malesef bize fabrika kapattırır. Sonucunda da elin ürettiğine muhtaç kalırız. Kısacası üretim ve üretilenleri alacak geniş kesimleri kapsayan paranın tabana yayılması şart.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah daha da aşağılara iner
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm Merkez bankasının piyasadan para toplaması böylece TL değerlenir malum piyasaya para sürünce değeri düşüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle