İnternette sahte satış ilanına 6 yıl hapis cezası

İnternette kamyonet dorsesi satış ilanı vererek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 sanığa 6'şar yıl hapis ve 24'er bin lira adli para cezası verildi.

İnternette sahte satış ilanına 6 yıl hapis cezası
İnternette sahte satış ilanına 6 yıl hapis cezası
GİRİŞ 24.10.2022 12:48 GÜNCELLEME 24.10.2022 12:48

Adana'da, internette kamyonet dorsesi satış ilanı vererek bir kişiyi 8 bin lira dolandırdıkları öne sürülen 3 sanığa 6'şar yıl hapis ve 24'er bin lira adli para cezası verildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar K.E, T.K. ve Y.A. ile taraf avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, mağdur A.İ'nin bir internet sitesinde K.E'ye ait ikinci el "kamyonet dorsesi" ilanı görmesi üzerine sanıkla telefonla irtibat kurduğunu ve 8 bin lira kapora gönderilmesi için anlaştıklarını belirtti.

Müştekinin, Y.A. ve T.K. adına verilen 2 ayrı banka hesabına 4'er bin lira gönderdiğini, buna karşın sanığın ürünü teslim etmediğini ve iletişimi kestiğini, K.E, Y.A. ve T.K'nin başka kimseler adına telefon hattı kullandıklarını ve birçok dolandırıcılık dosyasında birlikte yargılandıklarını aktaran savcı, sanıkların "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunması alınan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 6'şar yıl hapis, 24'er bin lira adil para cezasına çarptırdığı sanıklar K.E, Y.A. ve T.K'nin mevcut halinin devamına karar verdi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.