Japonya'dan 30 milyar dolarlık hamle

Japonya, dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesini gören Japon Yeni'ni desteklemek için 30 milyar dolarlık hamle yaptı.

Japonya'dan 30 milyar dolarlık hamle
Japonya'dan 30 milyar dolarlık hamle
GİRİŞ 23.10.2022 16:51 GÜNCELLEME 23.10.2022 16:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dolar/yen kuru 150 seviyesini aşarak 32 yılın en yüksek seviyeyi test etti. Yende yaşanan gerilemeyi durdurmak için harekete geçen Japonya'nın piyasaya 30 milyar dolarlık müdahalede bulunduğu belirtiliyor.

Japonya başbakanı Fumiyo Kişida, hafta sonu Avustralya'ya yaptığı ziyarette, hükümetin döviz piyasalarındaki aşırı oynaklığı gidermek için "uygun önlemleri" alacağını söyledi.

Japonya'nın 1.3 trilyon dolar rezervinin olduğu biliniyor. Ülkesinin rezervlerini hatırlatan Japonya'nın döviz kurlarıyla ilgili en üst düzey yetkilisi Masato Kanda, Japonya'nın  piyasaya müdahale etmek için "limitsiz" rezervlerinin olduğunu aktarmıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki tahmin edilen 1.3 trilyonun dışında da birşeyler var ki adamlar konuşuyor
    Cevapla
  • Alpay Benli 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik Japonlar, geçen hafta Avrupa 200 milyar dolar sürdü piyasaya, buhar oldu uçtu. Sizin elinizdeki paralar anca USA nin krizine ortak olur.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Limitsiz rezerv olamaz. Onlar matbaada basıyor sen ter döküyorsun. Yetişebilir misin?
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde üç ile rekor kırdı enflasyon
    Cevapla