Bakan Nebati 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu: 100 milyar TL kredi desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa 100 milyar lira tutarında verilecek olan kredi paketine yönelik önemli bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 23.10.2022 11:06 GÜNCELLEME 23.10.2022 14:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakan Nebati, Twitter üzerinden esnafa yönelik verilecek olan 100 milyar lira tutarındaki kredi paketine ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir.

Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır.

Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır.

Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret odalarına kayıtlı küçük ölçekli kobilere ne zaman uygun kredi olacak Onlarda çok zorda
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah sözde kalmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsunda halkank şubelerne gittiğimizde 10-30 bin tl arası verebilecekşerni söylüyorlar 10 bin tl nedir Allah aşkına
    Cevapla
  • Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kosgeb'lere düşük faizle kredi veriyorsunuz.. Uyanık vatandaş gidip derneğe bağış yapıp, araya birerini sokup O düşük faizle para çekip ev alıyor, arsa alıyor, köyüne ev yaptırıyor üstelik O vatandaş esnaf ve 3 tane de dairesi var.. oh ne güzel dünya değilmi ? Garibanda inim inim inlerken Güya esnaf ilan O vatandaşlar pandemi de her faizsiz krediden de yararlanıp hiç zorluk çekmeden gül gibi geçinip gitti pandemide Soruyorum Adalet mi ? Hak mı ? Öbür tarafta inim inim ben inledim bu pandemide anam ağladı Her yanına gittiğimde bana caka satıyor Garibanda
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    faizli kredi veriyor ve hayırlı olsun diyorlar ,bu küfürdür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle