Moody's'den İngiltere'ye soğuk duş: Notunu kırdıkça kırdılar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin kredi notunu "Aa3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Moody's'den İngiltere'ye soğuk duş: Notunu kırdıkça kırdılar!
Moody's'den İngiltere'ye soğuk duş: Notunu kırdıkça kırdılar!
GİRİŞ 22.10.2022 10:55 GÜNCELLEME 22.10.2022 10:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

DURAĞAN'DAN NEGATİF'E ÇEVRİLDİ

Açıklamada, İngiltere'nin yerel para birimi ve döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunun "Aa3" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği bildirildi.

İngiltere Merkez Bankasının (BoE) not görünümünün de "durağan"dan "negatif"e çevrildiği belirtilen açıklamada, negatif görünümün zayıf büyüme beklentileri ve yüksek enflasyon karşısında artan politika belirsizliğinden kaynaklandığı aktarıldı.

Açıklamada, ülkenin kredi notunun teyit edilmesinin ise İngiltere'nin zengin, rekabetçi ve çeşitli ekonomisi tarafından desteklenen ekonomik direncini yansıttığı kaydedildi.

ÜLKE EKONOMİSİNİN YAVAŞLAMAYA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Bu yılın başından bu yana ülke ekonomisinin büyümesinin yavaşladığına işaret edilen açıklamada, ekonominin gelecek çeyreklerde yavaşlamaya devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, ekonomik görünümün yüksek enflasyon, zayıf dış talep ve artan borçlanma maliyeti nedeniyle kötüleştiği, tüketim, yatırım ve ekonomik faaliyeti baskıladığı aktarıldı.

BoE'nin kalıcı enflasyon riskine karşı orta vadede para politikasını önemli ölçüde sıkılaştırmasının beklendiği belirtilen açıklamada, daha sıkı para politikasının da ekonomik büyüme üzerinde baskı oluşturacağı kaydedildi.

Açıklamada, ülkede harcanabilir gelirin gelecek yıl önemli ölçüde düşeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

İngiltere ekonomisinin 2023-2024 yıllarında ortalama yüzde 0,3 büyüyeceğinin ve 2026'ya kadar yüzde 1,5'lik potansiyel seviyesine dönmeyeceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, ülkede enflasyonun ise gelecek 6 ay içinde yüzde 11'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Durağan'dan negatif'e çevirmek ne zamandan beri not kırmak oluyor. Batılılar kendi ayaklarına sıkmazlar.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    önce İngiltere ve parası sterlin, sonra AB ve parası avro, sonra ABD ve parası dolar çöküşe geçecek...altına endeksli dijital ülke paralarına geçişle doların rezerv para statüsünü kaybetmesi ve petrodolar hakimiyetinin sona erdirilmesi sonrası ekonomisi bozulan ABD'de çıkacak çatışma, kavga, arınma geceleri ve devamında çıkacak eyalet savaşları ile 3-4'e bölünecek ABD. Dediklerimi 2025 sonuna kadar görürsünüz. Bu yüzyılın iki süper gücü Çin ve Türkiye olacak. Dünyaya tekrar adalet, barış ve nizam getirecek tarihin en güçlü Türk Devleti geliyor İnşaAllah...
    Cevapla
  • Amazon 1 yıl önce Şikayet Et
    O senin hayallerin. Bos bos konusuyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı değer kaybı türkiye de olsa not C ye düşerdi arada ki fark
    Cevapla
  • Dıj güçler 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçlerin işi bu. Demek ki işi usulüne göre yapmayanlara acımıyor adamlar.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçler İngiltere'ye ekonomik operasyon çekiyor. Kahrolsun dış mihraklar
    Cevapla
  • Deli Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin ingilterdeki gibi bir siyasi istikrarsızlığı olsa inan İngiltereye verdiklerinin 10 katı sana kötü not verirler. Tarih oku, Biraz milli ol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle