İngiltere'nin borcu büyüyor! 29 yılın zirvesine çıktı

İngiliz hükümetinin bu yılın ekim ayında kamu borçlanması 20 milyar sterlinle 29 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

İngiltere'nin borcu büyüyor! 29 yılın zirvesine çıktı
İngiltere'nin borcu büyüyor! 29 yılın zirvesine çıktı
GİRİŞ 21.10.2022 17:33 GÜNCELLEME 21.10.2022 17:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ekim ayına ilişkin kamu borçlanması raporunu yayımladı.

Ülkede kamu borçlanması bu yılın ekim ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla 2 milyar sterlin artarak toplam 20 milyar sterlin seviyesine ulaştı.

ONS’den yapılan açıklamada, ülkede 1993 yılından bu yana kaydedilen en yüksek kamu borçlanması olduğu belirtildi.

Ekonomistlerin beklentisi ekim ayında kamu borçlanmasının 17 milyar sterlin seviyesinde olması yönündeydi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt verilere ilişkin olarak, “Piyasaları istikrara kavuşturmak için, kamu maliyemizi korumanın önümüzde zorlu kararlar olduğu anlamına geldiğini açıkça belirttim" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Hunt’ın hükümetin orta vadeli bütçe planını 31 Ekim tarihinde açıklaması bekleniyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bir bunak kariya iki hafta tatil yapar ile gezme turu yaptilar belki o sadece ulkeye bir milyar dolara mal oldu krallik denek sistemin ulkeye belki yillik bes milyar dolarlik zarar var ilk o diktatør sistemi kaldirmak gerek halka sunu yapma bunua yapma burda keselim surdan keselim amma krallik sistemi para verilir iken daha fazla verelim derler ilk adimi burda atacaksin yoksa zaman ile borc daha fazla olacak krallik altin da sapiklik tecavuz tuzak baska bir sey yok ustelik bunak karinin super gucleri bile yok idi oglu dersen deli galiba saga sola saldiyor
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak sanki bi ülkeye çökerler
    Cevapla
  • Yiğido 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını çıkar âheste âheste. Hırsızlık Sömürü Katliam gözyaşı gözyaşı akıttırarak insanlığı mahv ettiniz. Allahın adaleti Dünyada tecelli edecek inşaallah.
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacli seferi yapmaya hazırlanın dicem ama ondanda hiç başarılı olamadınız be evlat birkez oldu oda 1923 100 yıl sefa yeter okadar sira yine yeni yeniden bizde 700 yıllık bor serüvene hazirmisiniz ? Hazırlanın yavuzun selimleri çok fena geliyor
    Cevapla
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Tirilyon siterlin olur İnşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle