Biden'ın kurşunu tükeniyor: Petrol fiyatlarını zor günler bekliyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC+) 2 milyon varillik üretim kısma planına ABD Başkanı Biden 'Amerikan Stratejik Petrol Rezervi' ile cevap vererek fiyatları düşürmeye çalıştı. Ancak uzmanlara göre Biden'ın elinde kurşun azalıyor...

Biden'ın kurşunu tükeniyor: Petrol fiyatlarını zor günler bekliyor
Biden'ın kurşunu tükeniyor: Petrol fiyatlarını zor günler bekliyor
GİRİŞ 21.10.2022 17:36 GÜNCELLEME 21.10.2022 17:42
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Haber7

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı tartışılmaya devam ediyor.

OPEC+'ın aldığı kararı sonra petrol fiyatlarında yükseliş yaşanırken, karardan en çok rahatsız olan ise ABD oldu. Kararla ilgili olarak ABD, Suudi Arabistan'ı suçlarken iki ülke arası ilişkiler iyiden iyiye gerildi.


 

BİDEN'IN PETROL PLANI İŞE YARAYACAK MI?

Petrol fiyatlarını yükselten kesinti kararına ise ABD Başkanı Biden'ın cevabı 'Amerikan Stratejik Petrol Rezervi' oldu. Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı sonrası yüksek enflasyonla mücadele eden dünyanın en büyük ekonomisi ABD, resesyon korkusu yaşarken; enerji fiyatlarını özellikle de akaryakıtı düşük tutmaya çalışıyor.

ABD Başkanı Joe Biden petrol fiyatlarını baskılayabilmek için stratejik petrol rezervinden 15 milyon varilin piyasaya sürülmesi kararı verdi.

BİDEN'IN 'ACİL' KURŞUNU AZALIYOR

Petrol fiyatları, resesyon endişeleri ve piyasadaki sıkılaşma sinyalleri arasında oynaklığın arttığı haftayı düşüşle kapatsa da uzmanlar, acil petrol rezervinin daha fazla kullanılması küresel veya yerel bir petrol arzında sıkıntı yaşanması durumunda ABD'yi büyük bir riske sokabilir.

ABD Enerji Bakanlığı tarafından stoklanan rezervler, eylülün son haftasında 416 milyon 389 bin varil seviyesinde kaldı. Bu miktar 38 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Durum böyleyken ABD Başkanı Biden'ın elindeki 'Amerikan Stratejik Petrol Rezerv' kurşunu azalıyor ve Biden bu hamleden vazgeçerse petrol fiyatlarında 100 dolar seviyesine doğru yeni bir yükseliş yaşanabilir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 25
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd de petrol var olmadi güney amerikadan kolaylikla alabilir
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Armegedon dediğine bakmayın bu nükleer butonu bulamaz
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha cok dusuneceksin sionist yahudi bozuntulari yakinda tuvaletini yapamiyacaksin biden yikilip gideceksiniz
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın en büyük kozu Suriye petrolleri. PKK nin petrolü bedavaya yakın ve silah karşılığı ABD ye satması engellenmeli. Bunak Bidon ne Selmana ne de Irana söz geçiremez. Ama Suriye ve Irak petrollerini bedavaya alıyor.
    Cevapla
  • Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuşunuda biter, pompasıda çalışmaz.
    Cevapla
  • İLYAS 1 yıl önce Şikayet Et
    insaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle