Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Mavi Vatan savunmasında stratejik önem kazandıracak MELTEM-3 projesinde teslimatların sürdüğünü duyurarak, P-72 Deniz Karakol Uçağı'nın teslim edildiğini müjdeledi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, MELTEM-3 projesinde teslimatların devam ettiği müjdesini verdi.

Demir, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza Mavi Vatan savunmasında stratejik önem kazandıracak MELTEM-3 projesinde teslimatlarımız devam ediyor. Proje kapsamında beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağının da teslimatını gerçekleştirdik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Mavi Vatan Savunması çerçevesinde yürütülen MELTEM-3 projesinde, P-72 deniz karakol uçağının 5'incisi de kabul testlerini tamamlayarak hizmete girdi.

Deniz kuvvetlerinin gücüne güç katan ve denizlerdeki faaliyetlere önemli katkılar sağlayan P-72 deniz karakol uçağının 5'incisi de kabul testlerini başarıyla tamamladı.

P-72 deniz karakol uçağı, bugün Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. 2023 yılının ilk yarısında son deniz karakol uçağının da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor. 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • M.D. 21.10.2022 21:00
    Kahraman şanlıurdumuzun hava kuvvetlerine hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkese Allah razı olsun her zaman muhafaza eylesin hepinizi korusun yar ve yardımcınız olsun her zaman muaffak eylesin başla sevgili cumhurbaşkanımızla onunla birlikte olanlar dahil...
  • Yavuz Özmen Almanya 21.10.2022 18:16
    Usta yorumcu. Allah razı olsun ama Erbakan ve Muhsin başkanda vardı, Allah rahmet eylesin
  • usta 21.10.2022 17:33
    100 yıllık TC tarihinde R.T. ERDOĞAN hükümeti kadar halkından dua alan bir hükümet daha var mıdır. dua alanlardan biride ALLAH TEALA CC rahmet etsin T. ÖZAL vardı. benim yaşımdakilerin hatırlayabilecekleri devlet yöneticileri bunlar, birde ALLAH TEALA CC RAHMET ETSİN A. MENDERES BAŞKA varmı. geriye kalanlar ne olacak nerde yatacaklar.
  • Vatan Sevdalısı 21.10.2022 17:26
    Allah Her daim muzaffer olmayı nasip eylesin, vatanımıza ordumu güç kuvvet versin, bu vatanla hesabı olana fırsat vermesin. Hainlerin korkulu rüyası olsun inşallah.
  • Ömer 21.10.2022 17:01
    emeği geçen herkes den Allah razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle