Faizi arttıran FED'e Elon Musk'tan sert tepki! Resesyon 2024'e kadar sürecek

Elon Musk, bugünkü Twitter paylaşımında resesyonun 2024 baharına kadar süreceğini söyledi. Musk ayrıca FED'in faiz artırmasını doğru bulmadığını belirtti.

Faizi arttıran FED'e Elon Musk'tan sert tepki! Resesyon 2024'e kadar sürecek
Faizi arttıran FED'e Elon Musk'tan sert tepki! Resesyon 2024'e kadar sürecek
GİRİŞ 21.10.2022 13:27 GÜNCELLEME 21.10.2022 14:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'da kendisine yöneltilen resesyonunun ne zamana kadar süreceği sorusuna "Sadece tahmin, ama muhtemelen 2024'ün baharına kadar" şeklinde cevap verdi.

Musk ayrıca "Sanırım şu anda endişelenmemiz gereken tek şey yaklaşmakta olan küresel durgunluk ve nükleer kıyamet." diyerek dünyayı zor günlerin beklediğini söyledi.

Musk, Tesla'nın üçüncü çeyrek raporlarının açıklanmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırma kararını sert bir dille eleştirmiş ve Jerome Powell ile meslektaşlarının sonunda hatalarını anlayacaklarına inandığını da söylemişti.

Musk, bu tür oran artışlarının doların yükselmesine katkıda bulunduğunu ve bu nedenle FED'in Tesla'daki mali kayıplardan sorumlu olduğunu düşünüyor.

Musk FED ile ilgili "Fed dinlemiyor çünkü ön camdan dışarı bakmak yerine dikiz aynasına bakıyor" açıklamasında bulundu. 

FED, yüksek enflasyonla mücadele etmek için bu yıl faiz artırmayı tercih ediyor. Mart ayında neredeyse sıfır olan faiz oranı bu yıl yüzde 3 - 3,25 aralığına yükseltildi ve gelecek yıl bu oranın yüzde 5'e kadar yükseltilmesi bekleniyor.

KAYNAK: BUSİNESS INSİDER
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönderelim Fede bizim hesap uzmanı kemali salıverin küçük enişteyi ya da kemal dervişmiz var ayağa kaldırsın abd yi tekrar
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    sen onu özgür demirtaşa anlat. bizi dinlimiyor üst düzey prof. alın bi güzel eğitin :))))
    Cevapla
  • EKONOMİ GÜNDEMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Fed enflasyonla mücadelenin FAİZ arttırarak olmayacağını anladığında iş işten geçmiş olacak ABD yetkilileri FED de görevlilerini acilen değiştirmeli FED yetkilileri sınıfta kaldı
    Cevapla
  • İsmailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah elon 2025 de geçer dünyayı karıştıran derin amerika başına belayı bulur onların bi hesabı varsa rabbimiziden onların üstünde hesabı var La galibe illalah...
    Cevapla