Almanya'nın övündüğü ne varsa çöküyor: Para bulamayan gençler okulu bırakıyor

Avrupa'da artan enerji ve gıda fiyatları en çok öğrencileri vurdu. Yapılan araştırmaya göre Almanya'da her üç öğrenciden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Almanya'nın övündüğü ne varsa çöküyor: Para bulamayan gençler okulu bırakıyor
Almanya'nın övündüğü ne varsa çöküyor: Para bulamayan gençler okulu bırakıyor
GİRİŞ 21.10.2022 14:59 GÜNCELLEME 21.10.2022 14:59
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Haber7

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber Avrupa'da başlayan enerji ve gıda krizi Euro Bölgesi'nde enflasyonu 40 yılın zirvesine taşırken, devlet tarafından yapılan yardım ve sübvansiyonlar ise yeterli bulunmuyor.

Artan enerji maliyetleriyle ormanlarda ağaç hırsızlığının arttığı Almanya'da öğrencilerin ise okulları bırakmaya başladı konuşuluyor...

ALMANYA'DA ENFLASYON EN ÇOK ÖĞRENCİLERİ VURDU

Almanya'da yapılan bir araştırma göre, ülkede her üç öğrenciden biri artık yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yaşanan durumun daha da kötüye gitmesi beklenirken uzmanlar böyle giderse anne babalar bu kış çocuklarını finanse edemeyecekler uyarısında bulundu.

Dünya Almanya'nın düştüğü hali konuşuyor: Yakacak odun çalıyorlarDünya Almanya'nın düştüğü hali konuşuyor: Yakacak odun çalıyorlar

GENÇLER OKULU BIRAKMAYA BAŞLADI

Son 2 yılda kaç öğrencinin okulunu bıraktığına dair resmi bir istatistik olmasa da çok sayıda öğrencinin okulu bıraktığı söyleniyor.

"DAHA AZ ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK"

Aman Ulusal Öğrenci İşleri Derneği'nin raporda ise şu ifadeler yer aldı;  Almanya'da her iki öğrenciden biri ailelerinden maddi destek alıyor. Para sıkıntısı çekenler, çocuklarını okumaya göndermeden önce iki, hatta üç kez düşünecekler. Ya da eğitime daha fazla yatırım yapmak yerine daha geleneksel bir yolu seçip geçimlerini kazanmayı mı tercih edecekler" 

100 YILLIK ŞİRKETLER İFLAS EDİYOR

Diğer bir taraftan geçen yılın eylül ayına göre bu yılın eylül ayında Almanya'da iflas başvurularının yüzde 34 oranında arttı. Almanya'da yüz yılı aşkın zamandır hizmet veren birçok köklü firmanın ekim ayı içerisinde iflas başvurusu yaptığı belirtildi.

Maliyetlerin yükselmesi sonucu, 1848 yılında kurulan sabun firması Kappus, 6 bin işçisi bulunan 156 yıllık otomotiv yedek parça üreticisi Borgers, 130 yıllık şekerleme firması Bodeta ve 125 yıllık inşaat şirketi Wolff Hoch und Ingenieurbau iflas ettiğini açıkladı.

Çikolata ve şekerleme üreticisi Bodeta tarafından yapılan açıklamada, "İflasın nedeni yükselen enerji fiyatları. Şeker yüzde yüz pahalılaşırken, glukoz yüzde 200 oranında pahalılaştı" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün (IWH) araştırmasına göre, geçen yılın eylül ayına göre bu yılın eylül ayında iflas başvuruları yüzde 34 oranında arttı.

ALMANYA 200 MİLYAR DOLARLIK FONU ONAYLADI

Almanya’da hükümetin tüketicileri ve şirketleri yüksek enerji maliyetlerinden korumak için oluşturduğu ve "artan gaz ve elektrik fiyatlarına karşı koruma şemsiyesi” olarak nitelendirilen 200 milyar avroluk fon Federal Meclis’ten geçti. Alman hükümeti, bu önlemlerin 30 Haziran 2024’e kadar geçerli olmasını hedefliyor.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 114
  • Korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabi Hak.Biraz mallardan biraz canlardan artirip eksiltmrkle biz insani imtihan ederiz buyuruyor.Devletlerde ayni.Almanya once zengin oldu Simdi dular cekilecege benziyor.Allah ummafiklari yerden biz insani kusatiriz buyuruyor.Kapina gelenleri kovma duvar orme.Merhametli olki.Allahda merhamet etsin.Ozeti bu Insallah dunya daha kotuye gitmesin.
    Cevapla
  • Hemşom 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemşom çok güzel ne t yazmışın inşallah anlarlar kirsehir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    asrın musibeti anamuhalefetimiz almanlardan siyaset nasıl yapılırmış! öğrenebilse bayağı yol alırız! osmanlı döneminden daha güçlü olabileceğimiz bu asrın başında tek düşmanımız chp! olarak karşımızda duruyor! herifler Nuh diyor Peygamber diyemiyor...
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Dahada beter olun insallah
    Cevapla
  • Kirsehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar herzaman şunu derler türkiye nekadarrr kötü olursa biz o kadar iyi oluruz demekki biz iyi oluyoruzki almanlar kötüleşiyor eyyy türk gencligi almanin ysptigiyla degil çaliş kahvelerde gszinolarda oturma çaliş yap sende kendinle ögün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle