Fed, şahin açıklamalara devam ediyor

Enflasyonla mücadelesi tartışma konusu olan Fed'den para politikasına ilişkin şahin mesajlar gelmeye ediyor.

Fed, şahin açıklamalara devam ediyor
Fed, şahin açıklamalara devam ediyor
GİRİŞ 21.10.2022 09:45 GÜNCELLEME 21.10.2022 09:45

Fed Guvernörü Lisa Cook, ABD’de enflasyonun “kabul edilemeyecek” şekilde yüksek olduğunu belirtti ve fiyat artışları kontrol altına alınana kadar faiz artışlarının süreceğini söyledi.

“Enflasyon çok yüksek, düşmeli ve bu iş halledilene kadar gerekeni yapacağız” diyen Cook, “Bu da faiz artışlarının devam etmesini ve sonra bir süre para politikasının kısıtlayıcı olmasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker da Fed faizinin bu yıl sonuna kadar yüzde 4’ün “oldukça üzerinde” olmasını beklediğini kaydetti. Cook ve diğer çok sayıda Fed yetkilisine benzer şekilde, gelecek yıl Fed politikasının “kısıtlayıcı” kalacağını vurgulayan Harker, enflasyonu düşürmek için gerekmesi halinde Fed’in daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Harker, Fed’in enflasyonu düşürme konusundaki ilerlemesinin bugüne kadar “hayal kırıklığı” yarattığını ifade etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.