Petrol fiyatlarında dalgalı hafta devam ediyor

Petrol, resesyon endişeleri ve piyasadaki sıkılaşma sinyalleri arasında oynaklığın arttığı haftayı düşüşle kapatıyor.

Petrol fiyatlarında dalgalı hafta devam ediyor
Petrol fiyatlarında dalgalı hafta devam ediyor
GİRİŞ 21.10.2022 09:43 GÜNCELLEME 21.10.2022 09:43

Petrol, küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin piyasada asılı kalmaya devam etmesiyle dalgalı bir haftanın ardından yükseldi.

ABD ham petrolü Perşembe günü sınırlı bir hareketle kapanışı yaptıktan sonra varil başına 85 dolara yükseldi.

IG Asia Pazar Stratejisti olan Jun Rong Yeap, "Petrol arzı açık bir şekilde kısıtlı kalmaya devam ederken, petrol fiyatlarındaki önemli bir artış, küresel büyüme risklerindeki artış etrafında dönmeye devam edebilir. Petrol fiyatları için genel yukarı yönlü sınırlı kalabilir" dedi.

Petrol, yavaşlama endişeleri ve enflasyonu dizginlemek için merkez bankalarından gelen sert para politikası nedeniyle Haziran ayının başından bu yana değerinin üçte birini kaybetti.

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren petrol ürünlerini de içerecek olan Rusya'ya yönelik yaklaşan yaptırımların etkisi, şimdiden daha geniş pazarda görülmeye başladı. Hırvatistan, petrol rafinerisini Rus hammaddesinden çıkarmak için çalışırken, bazı Hint rafinerileri yeni spot petrol alımlarını durdurdu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.