Endonezya Merkez Bankası faizi artırdı

Endonezya Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel şekilde 50 baz puan artırdı.

Endonezya Merkez Bankası faizi artırdı
Endonezya Merkez Bankası faizi artırdı
GİRİŞ 20.10.2022 13:56 GÜNCELLEME 20.10.2022 13:56

Yüksek enflasyonu düşürmek amacıyla politika faizini artırma politikasını seçen ülkelerden biri olan Endonezya, faiz kararını beklentiler doğrultusunda verdi.

Endonezya Merkez Bankası, artan enflasyonla mücadele etmek ve para birimi rupiyi baskılayan sermaye çıkışlarını yavaşlatmak için politika faizini, beklentilere paralel 50 baz puan artırdığını açıkladı.

ENDONEZYA'DA FAİZ ORANI YÜZDE 4,75 OLDU

Merkez Bankası, politika faizi olan haftalık ters repo oranını 50 baz puan artırarak yüzde 4,75'e çıkardı.

Reuters anketine katılan 30 ekonomistten 17'si, politika faizinin 50 baz puan artırılmasını beklerken 13 ekonomist, politika faizinin 25 baz puan artırılmasını öngörüyordu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.