Bulgarların alışveriş merkezi oldu

Kırklareli’nde her hafta kurulan çarşamba pazarında Bulgar yoğunluğu yaşandı.

Bulgarların alışveriş merkezi oldu
Bulgarların alışveriş merkezi oldu
GİRİŞ 19.10.2022 16:00 GÜNCELLEME 19.10.2022 16:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tur otobüsleri ve kendi araçlarıyla Kırklareli’ne gelen Bulgarların kent merkezinde dolaştıktan sonraki adresleri çarşamba pazarı oldu. Bulgar turistler meyve, sebze, balık ve giyim gibi çeşitli ürünler alırken, pazar esnafı ise bu durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

Pazar esnafından İlker Çalık, Bulgarların Kırklareli'ne eskiye göre daha çok geldiğini belirterek, “Bulgar vatandaşları geliyorlar alışverişlerini yapıyorlar. Az çok bütün esnafa faydası var. Yani eskiye göre Bulgar yoğunluğu arttı” dedi.

Bulgaristan vatandaşlarının Edirne ve Kırklareli’nde yoğun alışveriş yaptığını söyleyen pazar esnafı Erdinç Gunel, “Bulgaristan vatandaşları ülkemizden sık sık alışveriş yapıyor. Tabii ki bu hem tekstile hem de gıdaya, yani esnafa olumlu katkı sağlıyor. Biz tabii ki memnunuz, daha da gelmelerini isteriz, zaten de geliyorlar. Edirne, Kırklareli, Bulgaristan vatandaşları yönünden çok iyi. Bulgaristan’da ürün fiyatları çok çok yukarıda. Türkiye’yi tercih etmelerinin bir sebebi de paraları değerli ve de ürünlerin fiyatı düşük. Bütün Bulgaristan vatandaşlarını Kırklareli’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BULGARİSTAN VATANDAŞLARI MİLLİ GELİR SAĞLIYOR 

Sevim Sema İspay, Bulgarların ülkeye milli gelir sağladığını ifade ederek, “Bir Türk vatandaşı olarak Bulgaristan vatandaşlarının milli gelir açısından gelmesinde büyük fayda var” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 7
  • m3hk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedava tabi gelir. Kim gider taa nereye alısverise. Ucuz oldugu için. Gecinemiyor ama bizim para degersiz olunca kosar gelir. Sende sevin gelir diye. Ulkenin hali ortada. Bir gemi satsan ne olacak sonucta milli servet yok pahasına gidiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Bulgar gavurlarıda bir anlayabilse
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Bulgar gavurlarıda bir anlayabilsem
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin hali ortada.kimse kimseyi kandırmasın.kimse gördüğünden hariç kimseye inanmasin
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    1990 başlarında Türkiye de ucuz fason ellerininde ne varsa satarlardı şimdi AB li olunca almaya geliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle