Erdoğan Sinop'u işaret etmişti! Rusya duyurdu: Görüşmeler başladı

Türkiye, Akkuyu NGS ardından inşa etmeyi planladığı ikinci santral için harekete geçti. Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye ile Sinop'ta nükleer güç santrali inşa edilmesine yönelik müzakerelere başladıklarını açıkladı.

GİRİŞ 19.10.2022 16:28 GÜNCELLEME 19.10.2022 16:47
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Dünya enerji kriziyle mücadele ederken Türkiye enerjide ardı ardına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji alanında son dönemde büyük yatırımlar yapan Türkiye, diğer bir yandan nükleer enerjide adımlar atıyor. Rusya ile 2010 yılında başlayan Akkuyu NGS sonrası Türkiye'nin ikinci nükleer güç santrali için görüşmeler başlıyor...

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci nükleer güç santralini Sinop'ta inşa etmeyi planladığını dile getirdi.

4 GÜÇ ÜNİTELİ YENİ NÜKLEER SANTRAL

Sinop'un, nükleer konusunda çalışma yapan herkes tarafından bilinen, 4 güç üniteli büyük bir nükleer santral inşası için cazip bir nokta olduğunu anlatan Lihaçev, "Büyük bir nükleer santralin gelecekteki varlığını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının şekillendirilmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık" dedi.

Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği Sinop NGS bölgesi havadan görüntülendi

AKKUYU 2023'TE GÜÇ ÜRETMEYE BAŞLAYACAK

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS'ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010'da imzalanmıştı. Akkuyu'da yapılacak santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. İlk reaktörün 2023'te işletmeye girmesi bekleniyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 88
  • Şükrü YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Temiz enerji için saman diyorum yerli olursa daha verimli olur diye düşünüyorum.%25 lik bir kesimi sessiz çalışır.ses kirliliğinde olmaz.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nükleer enerjide çok geç kalındı hainler yüzünden, bir an önce faaliyete geçmeli
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Uranyum'u Türk Birliği üyesi ve kardeş Kazakistan'dan satın almalı , diğer Uranyum vb nükleer kaynaklarına sahip dost ülkeler ile de alış veriş yürütmeliyiz . Atıklar konusunda , çözümler var ; Nükleer yarılanma pilleri , askeri sistemler , tıp ve uzay teknolojisinde ihtiyaç olan izotoplar , parçacık hızlandırıcılarında izotop türevleri üretilebiliyor .
    Cevapla
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de uranyum var kardeş
    Cevapla
  • derin devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    2008 yılında malzeme tedariki için gittiğim ilk santral henüz çalışmaya başlamadı. bunun görüşmeleri başlarsa 2098 yılına çalışır diye planlayalım. o zamana torunumun torunu görecektir. kısaca bu amerika ve avrupaya mesaj vermektir. biz türkiyeyle iyi ilişkiler içindeyiz. gerisi palavra.
    Cevapla
  • Murat KARA 1 yıl önce Şikayet Et
    Toryum bizde bol ve en temiz nükleer enerji. Sıfır nükleer artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle