Türkleri, ata topraklarına çağırdı: Yeni şehri beraber kuralım

Yeni bir şehir kurmaya hazırlanan Moğolistan'dan Türkiye'ye davet geldi. Çevre ve Turizm Bakanı Bat-Erdene Bat-Ulzii, 'Türkleri, ata topraklarına davet ediyoruz.' dedi.

Türkleri, ata topraklarına çağırdı: Yeni şehri beraber kuralım
Türkleri, ata topraklarına çağırdı: Yeni şehri beraber kuralım
GİRİŞ 19.10.2022 16:28 GÜNCELLEME 19.10.2022 16:45
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Bat-Ulzii, Türkiye-Moğolistan İş Forumu için geldiği Ankara'da iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin, Türkiye-Moğolistan ilişkilerini daha da artırmak için önemli olduğuna işaret eden Bat-Ulzii iki ülke arasındaki uçuş sayısını artırmak istediklerini, Orhun Abideleri'nin bulunduğu bölgeye Türkiye'den direkt uçuşların başlaması için çalışacaklarını vurguladı.
 

Bat-Ulzii, iki ülke arasındaki ikili anlaşmaya işaret ederek, şunları söyledi:

"Biz bu anlaşmayı çok taraflı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz. Şu an sadece iki ülkenin hava yolu şirketleri uçuş yapıyor. Biz başka ülkelere ait hava yolu şirketlerinin de uçuş yapmasını istiyoruz. Uçuşlarda herhangi bir limit olmasını istemiyoruz, bu limitleri kaldıracağız."

Geçen yıl, Türkiye'den 2 bin 600 kişinin ülkesine geldiğini aktaran Bat-Ulzii, ülkesinin Türkiye ile ortak tarihsel geçmişi bulunduğuna, arkeolojik kazılarla da bu tarihsel geçmişin gün yüzüne çıktığına dikkati çekti.

"TÜRKLERİ, ATA TOPRAKLARINA DAVET EDİYORUZ"

"Türkiye'de neredeyse herkes Moğolistan'a gitmek istiyor." diyen Bat-Ulzii, iki ülke arasında turistik gezileri artırmak için yetkililerin sık sık görüşmeler yaptığını aktardı.

Bat-Ulzii, "Türkleri, ata topraklarına davet ediyoruz." ifadesini kullanarak, hedeflerinin iki ülke arasında turist sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Moğolistan'ın çevresini doğal şekilde bugüne kadar koruduğunu vurgulayan Bat-Ulzii, "Karbonu sıfıra indirmek için mücadele ediliyor. Çölleşmeye karşı çalışmalarımız var. Moğolistan, çölleşmeye karşı gelecek yıllarda milyonlarca ağaç dikecek." dedi.

"DOSTUZ, TARİHİMİZ ORTAK"

Moğolistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Munkhbat Jamiyan da iki ülke meclisleri arasındaki ilişkilere değinerek, "Tarihsel olarak ilişkilerimiz birkaç yıllık değil binlerce yıllık. Dostuz, tarihimiz ortak ama parlamentolar arası 30 yıllık bir ilişki söz konusu." ifadesini kullandı.

Ziyaret çerçevesinde, iki ülke arası milletvekili ve bakanlar arası ziyaretleri artırmayı konuştuklarını anlatan Jamiyan, "Tarım ve turizm gibi belli konularda tıkanan noktalar ve sorunlar var. Onları karşılıklı olarak ele almayı kabul ettik. Bakanlıklar arası ilişkileri güçlendirerek ilişkilerimizi daha da yukarı çıkaracağız." dedi.

Jamiyan, milletvekili seçildiği ve doğduğu bölgede Orhun Abideleri'nin bulunduğunu belirterek, "Türk-Moğol tarihi hakkında ve ardından Moğolistan'a gelecek turistleri artırmak için çok sayıda iş yapmayı planlıyoruz. Moğolistan'da altyapı, havalimanı, hızlı tren ve yollar yaparak altyapıyı geliştirmemiz lazım." diye konuştu.

Moğolistan'da yeni bir şehir kurmak için çeşitli kararlar alındığını dile getiren Jamiyan, "Bu çerçevede Türkiye'den iş insanlarıyla çalışmak istiyoruz, yatırım almak istiyoruz." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 75
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi istediği yerden başlatmak isteyenler tarihin bir bütün oldugunu bazı sayfalarını yok ederek veya üzerini örterek tarih yapılmayacağını ve yaşanmayacağını bilmeleri gerekir.Kitap tarih değiştirmek doğru bir yaklaşım değildir herşeyin asli en güzeli ve en dogru olanidir.
    Cevapla
  • Angara 1 yıl önce Şikayet Et
    zillet iktidara gelirse oralara muhtaç oluruz
    Cevapla
  • i kalintas 1 yıl önce Şikayet Et
    Mogollarin Turk olmadigini Tv de bir prfosor soyledi.Zaten onlsrda tarih boyunca selçuklulara ve osmanliya duşmanlik yapmistir.Onlar bizden deyildir bizden uzak olsunlar beter olsunlar
    Cevapla
  • Cengiz Alaşehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence sen Türk değilsin.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman Allah nasıl bi zihin yapın var?
    Cevapla
  • Bilgi 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte cahillik böyle bişey kulaktan dolma duyma ile yaşayanlara kiralık beyinle yaşıyor diyorum her zaman oku araştır sonra konuş
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    O profosor siyaset yapmıştır.Bir milleti oluşturan hangi coğrafyada olursa olsun değişmez davranışları vardır.
    Cevapla
  • Ejder 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak biletleri fiyatlarını düşürün de gidelim fiyatlar çok yuksek
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    BÖRTE benekli demektir.Çine Kurt yavrusu demektir.Börtecine ne demek oluyor , artik itiraz edenler anlasin.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    ergenekon yurdun adı.börteçine kurdun adı.400 sene durdun haydi.çık ey 100 bin mızrağımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle