Büyük müjde dünya basınında: 'Erdoğan'ın cömertliği muhalefeti zorluyor'

İngiliz Financial Times Gazetesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomik tedbirlerini ve sosyal projelere verdiği önem geniş yer buldu. Laura Pitel imzalı haberde "Erdoğan'ın cömertliği muhalefeti zorluyor" denilerek özellikle sosyal konut projesine dikkat çekildi.

Büyük müjde dünya basınında: 'Erdoğan'ın cömertliği muhalefeti zorluyor'
Büyük müjde dünya basınında: 'Erdoğan'ın cömertliği muhalefeti zorluyor'
GİRİŞ 19.10.2022 13:56 GÜNCELLEME 19.10.2022 14:53
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesi" açıklamasından bu yana geçen zaman içinde 7 milyondan fazla kişi kayıt yaptırmak için akın etti. Vaadedilen 500.000 dayanıklı yeni konutların ilk çalışmaları, ilk temellerin atılmasıyla bu ayın sonlarında başlayacak.

Analistler ve Türk muhalefet yetkilileri, düşük gelirli ailelerin konut merdivenine çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlayan 50 milyar dolarlık devlet destekli bu projeyi, Erdoğan'ın neredeyse 20 yıllık iktidarı boyunca karşılaştığı en zorlu mücadele olacak olan seçim öncesi devasa bir harcama kampanyasının açılış salvolarından biri olarak görüyor.

BAKAN KURUM: SEÇİM PROJESİ DEĞİL, VATANDAŞIMIZIN İHTİYACINA KULAK VERDİK

Türkiye'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut planının seçim propagandası olduğu iddiasını kabul etmiyor. Bakan Kurum, FT'ye verdiği röportajda, "Bu, yaklaşan seçimlerle ilgili endişeler veya düşünceler nedeniyle yaptığımız bir proje değil" dedi. “Aksine biz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına her zaman kulak verdik” dedi.

Merkez bankası verilerine göre, fiyatların Temmuz ayında yükseldiği için konut, birçok düşük gelirli aile için ulaşılmaz hale geldi. Bakan Kurum, dar gelirli vatandaşlara ayda 2,280 TL'den (120 $) başlayan sübvansiyonlu bir ödeme planı sunacak olan projede, 81 ilin tamamında yeni konutların inşa edileceğini söyledi. Kurum, dev konut inşa programının hükümete ne kadara mal olacağına ilişkin soruyu; masrafların bir kısmının kendi gelirini üreten TOKİ tarafından karşılanacağını ve Hazine’nin de destek vereceğini söyleyerek yanıtladı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dizi projeyi uygulamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi, bunlardan bazılarının seçim beyannamesini açıkladığında duyurulacağını söyledi.

“ERDOĞAN’IN CÖMERTLİĞİ MUHALEFETİ ZORLUYOR”

Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne verilen destek, enflasyon nedeniyle son yıllarda darbe aldı. Yine de, hanelerin artan yaşam maliyetlerinin etkisini hafifletmeyi ve onların AKP'ye bağlılığını güçlendirmeyi amaçlayan cömert adımların bir etkisi olduğuna dair bazı kanıtlar var. Analistler, önümüzdeki aylarda Erdoğan'ın asgari ücrette bir başka büyük artışın yanı sıra, tereddütlü eski partililerin desteğini geri kazanmak için kamu sektörü maaşlarında, emeklilere verilen promosyonlarda ve hane-işyerlerine ucuz kredilerde artış açıklamasını bekliyor. Bu cömertlik, kamuoyunu ekonomiyi Erdoğan'dan daha iyi yöneteceklerine ikna etmek zorunda olan ve aynı zamanda onun vaatleriyle rekabet eden Türkiye'nin muhalefet partileri için zorluklar yaratıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 67
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte REİS farkı.Sonuna kadar REİS.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avcılar'da CHP li belediye başkanı çöpleri toplayamıyor.İşcileri ile kavga ediyor.Belediyeden Türkiye modeli ni kk örnekleri ile anlatıyor
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin bırak bir icraatı fikri bile yok. Çöp toplamaktan aciz belediyeleri. Milyonlarca lira kayıp icraat sıfır. Bunların hesabı tek tek sorulmalı. Adam İstanbulu batırdı geleceğimi bile ipotek altına aldı. Hesap sorulmalı
    Cevapla
  • EvladıFatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş solcusu sağcısı Allah için konuşsun var mı Erdoğan Reis’ten karizmalısı, vizyonlusu Türki Türkiye olalı böylesi bir güçlü etkileyici lider görmedi. Allahına gurban onun.
    Cevapla
  • EvladıFakirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    EvlaaadıFatihan efendi bi don bi atlet 100 lira olmuş yalakalık yapacağım diye didiniyorsun orada. utan biraz atalarından utan
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    elimde olsa eşkiya volcanın osmanlı devletinden ve deve kervanlarından caldıgı tonlarca altın hazineyi dağlara kayalara zirvelere mağaralara gömdügü biliniyor bu hazineleri bulup vermek istiyorum ki devletimiz kalkınsın halkımıza faydası olsun çorbada tuzumuz olsun ama zamanında .yasak koydurmuşlar sit alanı ilan ettirmisler dagları tasları içimizdeki bizden görünenlerin işi aramak bulmak cıkarmak yasak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle