ABD'den akaryakıt fiyatlarını düşürecek hamle

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacağını duyurdu.

GİRİŞ 19.10.2022 06:52 GÜNCELLEME 19.10.2022 09:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil petrolün kullanıma sunulmasını planladığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın çarşamba günü ABD enerji güvenliğinin güçlendirilmesi, üretimin teşvik edilmesi ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik yeni eylemleri duyuracağı aktarıldı.

15 MİLYON VARİL İÇİN SATIŞ BİLDİRİMİ

Açıklamada, bu kapsamda Enerji Bakanlığının aralık ayında teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için çarşamba günü satış bildirimi yayımlayacağı belirtildi.

Söz konusu satışın mart ayında açıklanan 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesi kararını tamamlayacağı kaydedilen açıklamada, Biden'ın gerekirse bu kış stratejik petrol rezervinden ek satışlara hazır olması için Enerji Bakanlığına çağrıda bulunacağı ifade edildi.

Açıklamada, Biden'ın petrol fiyatları varil başına 67-72 dolar aralığına veya altına düştüğünde stratejik petrol rezervi için petrol geri alımının yapılmasının planladığını açıklayacağı da kaydedildi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Biden'ın şirketleri daha düşük enerji maliyetlerini bir an önce tüketicilere aktarmaya çağırdığı belirtildi.

OPEC+ GRUBUNUN ÜRETİMİ AZALTMA KARARININ ARDINDAN GELDİ

Biden yönetiminin stratejik petrol rezervinden daha fazla petrol satışına gitme planının, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararının ardından gelmesi dikkati çekti.

Biden, geçen hafta, ülkedeki benzin fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna işaret ederek, bu konuda yeni duyuruları olacağını söylemişti.

ABD Başkanı Biden, mart ayında, ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden toplamda 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti.

Söz konusu satışlarla, ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı 1984'ten bu yana en düşük seviyeye inmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı abd diz çökecek Büyük Türkiye osmanlı tokadını atacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Koç holdingden kurtulunca her şeyin fiyatı normale döner, enerji,petrol,gıda...
    Cevapla
  • Bir Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD emriyle OPEC üretim düşürür fiyatlar istedikleri yüksekliğe gelince şeytan ABD stoklarından 15 milyon varil petrol satma kararı alır bu savaştan tek kar eden ABD petrol firmaları ve savaş sanayi. OPEC ve ABD bu kurguyu daha çok yaparlar
    Cevapla
  • Icabi 1 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt fiyatları düşse no'lacak düşmese no'lacak. Düşse de zam yapılıyor,yükselse de zam yapılıyor. Ha dostlar alışverişte görsün misali arada bir düşürülüyor.Devlet vergisinden bile feragat etti ama hala çözüm yok.O kurumun içinin bir an önce ayıklanması gerekir.
    Cevapla
  • necip 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ye kadar çoooktan 10 tl olmalıydı . jet hızıyla zam gelmişti ama türkiyedeki petrol baronlarının işine gelmiyor. indirim. mazot fiyatını düşürmek işlerine gelmiyor. alışmışlar milletin kaynaklarının üzerine oturmaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle