Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak? 1250 TL sosyal yardım başvurusu...

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutar verilmektedir. 12 ay süre ile verilecek bu destekten yararlanmak için başvuru yapmak gerekmektedir. Peki Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak? 1250 TL sosyal yardım başvurusu...
Aile Destek Programı ödemesi ne zaman yatacak? 1250 TL sosyal yardım başvurusu...
GİRİŞ 19.10.2022 10:46 GÜNCELLEME 19.10.2022 10:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Paketi ödemeleri zamlanarak 850 TL ile 1.250 TL arasında oldu. Konu ile alakalı açıklama yapan Bakan Yanık; "Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Aile Destek Programı Ödemesi Ne Zaman?

AİLE DESTEK YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı canlı yayında sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi. Yanık, Destek Programı ödemeleri ne zaman? sorusuna "Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz. Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak" şeklinde yanıt verdi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Türk vatandaşı olması,

  2. Mavi Kart sahibi olmaması,

  3. Yerleşim adresinin Türkiye sınırları içinde olması,

  4. 18 yaşından büyük olması,

  5. Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması gerekmektedir.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Duygu kardaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl başvurulur
    Cevapla
  • Seda 1 yıl önce Şikayet Et
    E devlet uzerinden
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    valla helal be birde EYT yi verirse tadindan yenmez
    Cevapla
  • Cesim elci 1 yıl önce Şikayet Et
    Madurum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devletimiz var olsun.
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret ile uğraşıp devamlı zarar gösteren bir taraftan devleti dolandıran milyonlar kazanan başvurabilir ama asgari ücret alan kamu işçisi basvuramaz....
    Cevapla
  • kütahya m.çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kişibaşı düşen pay asgari ücretin 3 te biri yani 1833 liranın altında olan ailelerde baş vurabilir.3 kişilik aileye tutmuyor,4 kişilik aileye 5500 asgari ücretli ise tutuyor. e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. allah yardımınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle