Gazprom'dan Avrupa'ya gözdağı!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Avrupa'da Rus doğalgazına tavan fiyat uygulaması durumunda bunun Avrupa ülkelerine tedarikin durmasına yol açacağı vurgulandı.

GİRİŞ 16.10.2022 14:19 GÜNCELLEME 16.10.2022 16:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Miller, ''Bildiğiniz üzere biz, imzalanmış olan sözleşmeleri esas alıyoruz.  Doğalgaza tavan fiyat uygulanmasına dair tek taraflı bir karar, elbette sözleşme koşullarının ihlali olur ve Avrupa’ya tedariklerin kesilmesine yol açar'' dedi.

15 ÜLKE GAZA TAVAN FİYAT İSTİYOR

Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'nın da aralarında bulunduğu AB üyesi 15 ülke, AB Komisyonu'ndan, ithal doğalgaza tavan fiyat uygulamaya yönelik bir plan hazırlamasını istiyor.

Almanya, Hollanda ve Danimarka ve bazı ülkeler bu aşamada doğalgaz fiyatlarına tavan getirilmesi fikrine sıcak yaklaşmıyor. Gaza tavan fiyat getirilmesinin enerji arz güvenliğini riske sokacağı görüşünde olan bu ülkeler, uygulamanın özellikle kış aylarında doğalgaz tedarikine zarar verebileceğini değerlendiriyor.

Diğer kaynaklardan elektrik üretenler de gaz santrallerine yapılan ödemenin aynısını alıyor. Sonuç olarak, yüksek maliyetli doğalgaz santralleri elektrik fiyatının artmasına neden oluyor.

UZLAŞI SAĞLANMAMIŞTI

AB üyesi ülkelerin enerji bakanları dönem başkanı Çekya ev sahipliğinde 12 Ekim'de Prag'da bir araya gelmişti. Burada yapılan toplantılarda, AB üyesi ülkeler ortak gaz alımı konusunda uzlaşırken, doğalgaza tavan fiyat getirilmesinde anlaşma sağlayamamıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Erbakan Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin gazına geldin ey ab! Şimdi o gazı yak! Ha ha ha
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere=ABD zaten. diğerleri piyon
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    AB liği ülkelerinin Amerikan kolonisi sömürgesi olduğu bir defa daha ispatlanmıştır .İngiltere akıllı Amerikan hegomanyasina girmemek için kaçtı .
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa daha doğrusu ab soğuktan titremek hatta donmak, onun yüzünden bu hale geldiği abd'ye rest çekmek arasında ölmeyi göze alıyor ama abd'ye defol git diyemiyor, adın ne mülayim sert olsan ne yazar hesabı, korkak ab !..
    Cevapla
  • HAYDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar haklı hep size çalışsın millet :(
    Cevapla