Palamut bolluğu devam ediyor: 70 liradan satılıyor

İstanbul’da balık tezgahları palamutla doldu. Yaklaşık 1 kilo civarında olan palamut 70 lira civarında satılıyor.

Palamut bolluğu devam ediyor: 70 liradan satılıyor
Palamut bolluğu devam ediyor: 70 liradan satılıyor
GİRİŞ 14.10.2022 16:53 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:55
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda palamut fiyatları 4 tanesi 100 liraya kadar düşmüştü. Şimdi ise ağırlık olarak büyüyen palamutların tanesi 70 lira civarında satılıyor. Hamsi, çinekop döneminin ise palamutlar azaldığında gelmesi bekleniyor. Karaköy balıkçılar çarşısında hamsinin kilosu 70, çinekop 120, istavrit ise 80 liradan satılıyor.

Palamut sezonunda sona yaklaşıldığını ifade eden balıkçı Samet Balyemez, "Birkaç gündür hava esiyordu, denizlerde avlanmak zor oluyordu. Palamut az gelir gibi oldu. Hava düzeldi, şu an tekrar palamut bolluğu başladı. 60-70 lira palamut fiyatları normal. Bir palamutla iki kişi doyabiliyor. Palamut ve çinekop olduğunda hamsi az oluyor. Hamsi fiyatı 70 lira şu an, palamut çekildiğinde hamsi fiyatları da düşecektir" dedi.

1 AY DAHA BOLLUK DEVAM EDER

Yavuz Durmaz isimli balıkçı ise "Palamut yaklaşık 40 gündür boldu. Palamutun fiyatında biraz yükseliş var ama balıkların boyutu da arttı. Bir ay daha palamut bolluğunun sürmesini tahmin ediyoruz. Çinekop 120 lira civarında. Hamsi bu aralar az çıkıyor, kilosu 70-80 lira civarında. Vatandaşlarda bu dönemde palamutu tercih ediyor. Şu anda dondurucuları palamutla doldurma zamanı. Palamutun sonu geldi, palamut fiyatlarının daha fazla düşeceğini beklemiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 33
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    70 lira çok mu ucuz....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazıktır bu işin diğer dünyası var..bolluk varsa 70 TL nedir
    Cevapla
  • Selenga 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz geçen çipura aldık. Kilosu 170 liraydı. Avuç kadar şey 1 kg geldi zaten. Bir roka bir şalgam 200 lira verdik. Açıkçası balık için kırmızı et parası vermek çok canımı yaktı. Denizde kendi kendine yetişen bir hayvan için bu fiyat çok bence…
    Cevapla
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ederi taş çatlasın 40 TL olması lazım. Bu ne yahu geçen yılki fiyatına bak bu seneki fiyatina bak...
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Balığın piyasası kimin elinde? Yumurta balık tavuk her şey vicdansızların eline kalmış. Reis tarım krediye indir diyor, diğer marketler daha ucuz. Hainler düzen bozma derdindeler. Reis biraz da Yavuz Sultan Selim gibi yapmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle