Macaristan merkez bankasından 'acil faiz artışı'

Macaristan Merkez Bankası para birimindeki düşüşü frenlemek için acil kararla faiz artışına giderek faizi yüzde 15,5'ten yüzde 25'e çıkarıldığını duyurdu.

Macaristan merkez bankasından 'acil faiz artışı'
Macaristan merkez bankasından 'acil faiz artışı'
GİRİŞ 14.10.2022 12:29 GÜNCELLEME 14.10.2022 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Macaristan Merkez Bankası para birimindeki serbest düşüşü frenlemek için acil faiz artışına gittiı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Barnabas Virag çevrimiçi sunumunda Macaristan'da faiz koridorunun üst sınırının yüzde 15,5'ten yüzde 25'e çıkarılacağını söyledi.

Banka acil faiz artırımıyla yüzde 18'lik 1 günlük mevduat faizi uygulanacağını duyurdu. Karar sonrası Macar forinti euro karşısında yüzde 3 yükseldi. Bu, 2011'den beri en büyük artış olarak kayda geçti. Forint bu sene en kötü performans gösteren para birimlerinden biri oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Szegedli ogrenci 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda durumlar báya zorlasti.huf bu hafta cok deger kaybetti Ben universite okuyorum háyat cok pahali 1€ 420 huf aylik 180.000 huf szegedde calisanlara odenen ucret.keske€ gecseler hocalar hep oyle diyor.
    Cevapla