Murat Ülker'den dikkat çeken 'Üç harfli' açıklaması

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, muhalefet tarafından zincir marketlere yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Murat Ülker'den dikkat çeken 'Üç harfli' açıklaması
Murat Ülker'den dikkat çeken 'Üç harfli' açıklaması
GİRİŞ 14.10.2022 10:15 GÜNCELLEME 14.10.2022 10:15
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Muhalefet partileri, “üç harfliler” olarak nitelediği zincir marketlerin salgın döneminde kâr marjlarının olağanüstü arttığını belirterek, tepki göstermişti.

BİM, A101 ve Şok gibi market zincirlerinin sektörde toplam pazar payının hızla arttığını belirten muhalefet partileri, bunlar için kısıtlama istemişti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, sosyal medyada Ali Atıf Bir'in sorularını cevaplandırdı. 

Bir'in "Şimdi üç harflilerden söz ediliyor. Seç marketler de üç harfli. Yeterince market yokmu da böyle bir market modeline gidildi? sorusuna Ülker, "Mazaallah. Üç harflilerden kast ettiğiniz üç harflilerse bizim bununla işimiz olmaz. Ama üç harfli denildiğinde üç harfli olmayan varsa; mesela Büyük İndirim Marketleri BİM, Şok Marketleri dediğimiz, A101. Kaç harfli bilmiyorum. Üç olmadığı kesin. Seç ise üç harfli. Seç bir market zinciri değil. Seç bir franchise zinciri. Bizim Yıldız Holding çatısı altında Bizim Market var. Şok var. Marsa diye yağ satan şirketimiz var." diyerek cevap verdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu gibi birde milletle dalga geçiyor, yok 3 değilmiş , bilmem kaç harfmis. Düpedüz haram para kazanıyorsunuz, milleti kazikliyorsunuz . Birgün bir yerlerinizi tirmakar o haram paralar. Ulan şu sabah akşam yalan söyleyen Kılıçdaroğlu na bile malzeme veriyorsunuz , Allah sonunuzu nasıl eder çok merak ediyorum ...
    Cevapla
  • Müslüman -Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik terim olarak ne derseniz deyin... Haram para kazanıyorsunuz . Hiçbir hayriniza olmaz bu paralar, bir gün görürsünüz Allah (CC) dünyada da, ahirette de birgün gosterir ...
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlar düşünen yokmu bu iş yeni ekonomi modelin de sonra böyle oldu
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz ürünleri 1 hafta almasak fiyatları mecburen düşürürler,bir hafta çikolata, bisküvi, hamburger yemesek ölmeyiz herhalde, herkes bir benden nolacak diyor,herkes bir kişiden oluşur
    Cevapla
  • Vies 1 yıl önce Şikayet Et
    2 ci haftaya ilk haftanın zararını koyar satarlar
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde o tutgun millet
    Cevapla
  • Hamit Güleç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz pazar ekonomi sisteminden,serbest piyasa ekonomisi ne 12 Eylül darbesiyle geçti.ogündür bu gündür halimiz harap.devletin fiyat belirleme yetkisi elinden alındı.darbeler milleti dizayn etmek için yapılan dış güdümlü hareketlerdir.
    Cevapla
  • LÜTFI GÜRSOY 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen çağ dışı bir yaklaşım. Sizin özlediğiniz sistem Kuzey Kore ve Küba da devam ediyor.. Gidebilirsiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle