Çin enflasyonu açıklandı: Son iki yılın en hızlı yükselişi

Çin'de tüketici enflasyonu son iki yılın en hızlı artışını gösterdi fakat piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Çin enflasyonu açıklandı: Son iki yılın en hızlı yükselişi
Çin enflasyonu açıklandı: Son iki yılın en hızlı yükselişi
GİRİŞ 14.10.2022 08:37 GÜNCELLEME 14.10.2022 08:43

Ulusal İstatistik Bürosu Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'de tüketici fiyatlarının domuz eti fiyatlarının artmasıyla iki yıldan fazla bir süre içinde en yüksek hızda arttığını söyledi.

Eylül ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. Analistler, bir önceki ay yüzde 2,5 olan artışın yüzde 2,9'a çıkacağını tahmin ediyorlardı.

Wind Information'a göre bu, Nisan 2020'deki yıllık yüzde 3,3'lük artıştan bu yana en hızlı tempo oldu. Wind verilerine göre, kazançların çoğu, Ağustos 2020'den bu yana en büyük artışı için bir önceki yıla göre yüzde 36 artan domuz eti fiyatlarındaki sürekli artıştan geldi. Çin'de temel gıda maddesi olan domuz eti, ülkenin resmi tüketici fiyat endeksinde önemli bir ağırlığa sahiptir.

Ancak, diğer göstergeler bastırılmış tüketici talebine işaret etti.

Wind'e göre, gıda ve enerji hariç, çekirdek TÜFE bir yıl öncesine göre yalnızca yüzde 0,6 arttı - Mart 2021'den bu yana en yavaş tempo.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.