Bitcoin fiyatları tepetaklak

ABD enflasyonu altınla beraber Bitcoin'i de vurdu. Uzun süredir 20 bin dolar bandına oturmaya çalışan Bitcoin yüzde 4 düşüşle 18 bin dolara kadar indi.

Bitcoin fiyatları tepetaklak
Bitcoin fiyatları tepetaklak
GİRİŞ 14.10.2022 08:21 GÜNCELLEME 14.10.2022 08:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kripto para birimlerinin arasında en fazla işlem hacmine sahip olan Bitcoin'deki düşüş durdurulamıyor.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde aylık yüzde 0.4 ve yıllık yüzde 8.2 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

Beklenenden fazla artan TÜFE verisi, enflasyonist baskıların devam ettiğini gösterdi.

SIRA FED'İN FAİZ KARARINDA

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay dördüncü kez 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceğine yönelik beklentileri güçlendirdi. Para piyasalarında Fed'in faizleri Mart 2023'te yüzde 4.85'e yükseltmesi fiyatlanıyor.

DOLAR POZİTİF TEPKİ VERDİ

Dolar endeksi 113.62 seviyesinde veriye sınırlı pozitif tepki verdi. Altının onsu yüzde 1 düşüşle 1.653 dolara geriledi.

BİTCOİN'DE DÜŞÜŞ BAŞLADI

Bitcoin, yüzde 4 düşüşle 18 bin 200 dolara kadar geriledi. ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,92 ile 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Bitcoin’in toplam piyasa değeri 357 milyar dolar, kripto para piyasasının toplam değeri ise 925 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Alayınız batasınız COİN ler.
    Cevapla
  • AFRIKA Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin İnşAllah batar
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD sürekli dolar basıyor Ama altın basamıyor ! ALTIN a bi şey olmaz ! Tarihi saymaya başladığımız 2022 yıldır değişmeyen KURAL !
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    nerde tepetaklık sapasağlam duruyor
    Cevapla