Son dakika haberi: Ukrayna'dan çarpıcı 'TürkAkım' çıkışı!

Son dakika haberi... Ukrayna, Rusya'nın, TürkAkım doğalgaz boru hattına yönelik "sabotaj" planladığını öne sürdü.

GİRİŞ 14.10.2022 11:48 GÜNCELLEME 14.10.2022 12:49
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'nun, Türk Akımı doğalgaz boru hattına yönelik sabotaj hazırlığında olduğunu iddia etti.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, Rusya'nın enerji altyapılarını hedef alarak Avrupa ülkelerine şantaj girişimlerinde bulunduğu savunularak "Ukrayna, Rusya'nın enerji altyapısına yönelik terör planları konusunda ortaklarını sürekli uyarıyor" denildi.

Avrupa'ya tarihi darbe! Rusya'dan Türkiye açıklamasıAvrupa'ya tarihi darbe! Rusya'dan Türkiye açıklaması

Putin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıtPutin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıt

Putin'in Türkiye planı ortaya çıktı! Rusya için hayati öneme sahipPutin'in Türkiye planı ortaya çıktı! Rusya için hayati öneme sahip

Rus tarafının, teknik nedenleri bahane göstererek doğal gaz akışlarını kesmesi, gaz ödemelerinin sadece Rus Rublesi olarak yapılmasını talep etmesi gibi davranışlarla Avrupa'yı "zor durumda bırakma" çabasında olduğu, Avrupa'nın ise buna karşı enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye başladığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin şantajdan teröre, enerji altyapısına fiziksel hasar vermeye geçmeye karar verdi."

Son dakika: Putin'den Başkan Erdoğan'a teşekkür!Son dakika: Putin'den Başkan Erdoğan'a teşekkür!
Avrupa'ya gaz için tek yol TürkiyeAvrupa'ya gaz için tek yol Türkiye
Erdoğan-Putin Zirvesi'nden kritik sonuçlar: İmzalar atıldı, dikkat çeken ruble adımıErdoğan-Putin Zirvesi'nden kritik sonuçlar: İmzalar atıldı, dikkat çeken ruble adımı

Açıklamada, Rusya'nın bir yandan Avrupa'ya enerji tedarik yollarını kesmeye, diğer yandan da onu Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını açmak için ikna etmeye çalıştığı aktarıldı.

"UKRAYNA'NIN ELİNDE BENZER PLANLARA DAİR BİLGİLER VAR"

Rusya'nın, Kuzey Akım 2'yi açmak konusunda Almanya'yı ikna etmek için Ukrayna'ya gaz sevkiyat altyapılarına "zarar" vermek amacıyla hazırlıklar yaptığı ve bu konuda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin kamuoyuna uyarıda bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ukrayna'nın elinde de Rusya'nın, Türk Akımı ile ilgili olası benzer planlarına dair bilgiler var."

Moskova yönetiminin Ukrayna'yı, Batılı ülkelerin enerji altyapılarına karşı eylemleri planlamakla suçladığı belirtilen açıklamada, "Ukrayna, bu tür suçlamaları kesinlikle reddediyor" denildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaporijya santralini de ruslar bombaladı dediniz ama kendiniz vurdunuz. İhaleyi ruslara yıktınız. Medyadaki kelli felli yorumcuların bir tanesi de çıkıp demediki Ruslar kendi elindeki santrali neden vursun. Hıı doğru yaa küreselci medya iş başında. Bir palyaçoyu başa getirirsen sonunun komedi de olur trajedi de.
    Cevapla
  • Ziya hoja 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya niye yapsın gazı zaten kesiyor istese bırakır bu işi resmi açık yapan abd bu fitneci yi de kullanıyor
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yapmaz Yapsa yapsa bu abd kuklası ve sahibi abd sabotaj yapar her namussuzluk beklenir bu cinsi bozuktan
    Cevapla
  • MAG/0731 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Teneke ! BİZE SATAŞAN İFLAH OLMUYOR ! Hangi ülke yanlış yapsa ! Bonba kucaklarında patlıyor!!
    Cevapla
  • Vatan1 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan komedyen seninde kılıçdarğolundab farkın yok siyasi ne tecrüben ne geçmişin var kulağına ne fısıldanıyorsa onu söylüyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle