Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek

Cezayir’de yaklaşık 5 yıldır ciddi bir araç ithalat krizi yaşanıyor; ülkeye 2017’den bu yana sıfır, 2005’ten beri de ikinci el araç girişi yasak.

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek
Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek
GİRİŞ 13.10.2022 22:57 GÜNCELLEME 13.10.2022 22:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cezayir Sanayi Bakanlığı, İtalya’nın Fiat Şirketi’nin Cezayir’de otomobil üretim fabrikası kuracağını duyurdu.

Sanayi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İtalya’nın Cezayir Büyükelçisi Giovanni Pugliese’nin katılımıyla başkentteki Bakanlık binasında taraflar arasında projenin imza töreninin gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Oran (Vahran) kentinde uygulanacak projenin maliyetine ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmeyerek, bu adımın Cezayir-İtalya ekonomik iş birliğinin genişletilmesi hedefi çerçevesinde atıldığı vurgulandı.

Fiat’ın Oran’daki fabrikada üreteceği araçların 2023’te piyasaya çıkacağı kaydedildi.

Cezayir’de yaklaşık 5 yıldır ciddi bir araç ithal krizi yaşanıyor. Ülkeye 2017’den bu yana sıfır, 2005’ten beri de ikinci el araç girişi yasak.

Buna bağlı olarak ülkedeki tüketici koruma derneklerine göre yerel pazar, yeni ve kullanılmış otomobillerde büyük bir kıtlığa ve tüm beklentileri aşan yüksek fiyatlara tanık oluyor.

Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, birkaç gün önce 2023 genel bütçe kanunu kapsamında, 2005 yılından bu yana ilk kez, 3 yıldan eski olmayan ikinci el ile sıfır otomobil ithali önündeki yasağın kaldırılması talimatı vermişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Dibinibulan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak tam bizim için büyük fırsat 2.el araba ihracatı yapalım bizde arabalar satılmıyor, yakıt pahalı arabalar hurda oldu.Millet zaten araba almıyor.Adamlar fellik fellik araba arıyor.
    Cevapla