Gazprom Başkanı: Türkiye'yle gaz merkezi görüşmelerine haftaya başlıyoruz

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Rus gazının Türk Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının gerçekleştirilmesi görüşmelerine, önümüzdeki hafta başından itibaren başlayacaklarını söyledi.

Gazprom Başkanı: Türkiye'yle gaz merkezi görüşmelerine haftaya başlıyoruz
Gazprom Başkanı: Türkiye'yle gaz merkezi görüşmelerine haftaya başlıyoruz
GİRİŞ 13.10.2022 21:20 GÜNCELLEME 13.10.2022 21:20

Gazprom Başkanı Alexey Miller, sızıntılar nedeniyle Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarından Avrupa'ya iletilemeyen Rus gazının Türk Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının gerçekleştirilmesi planına yönelik Rus devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu.

"TÜRK TARAFIYLA GÖRÜŞMELERE HAFTAYA BAŞLIYORUZ"

Türk tarafıyla önümüzdeki haftadan itibaren görüşmelere başlayacaklarını söyleyen Miller, "Türk tarafı projeye büyük ilgi gösterdi. Biz de Türkiye Enerji Bakanı (Fatih Dönmez) ve Türk meslektaşlarımızla kurumsal düzeyde, önümüzdeki hafta başından itibaren diyaloğu kelimenin tam anlamıyla çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Teklif edilen projenin hacmi ve zamanlaması konusunda masaya oturacağız. Projenin uygulanmasına ilişkin tüketici ülkelerin pazarlarına gaz arzı için bir fiyat göstergesi haline gelebilecek bir ticaret platformu içerecek gaz dağıtım merkezi oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

Miller ayrıca talep doğrultusunda Karadeniz üzerinden yeni bir gaz boru hattının döşenmesine de hazır olduklarını kaydetti.

Putin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabilirizPutin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

Putin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıtPutin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıt

Rusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdiRusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdi

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.