İkea: Zam yapmaktan başka şansımız yok

Küresel mobilya devi Ikea CEO'su Jon Abrahamsson Ring, bu yıl fiyatları yükseltmekten başka şansımız yok açıklamasında bulundu.

İkea: Zam yapmaktan başka şansımız yok
İkea: Zam yapmaktan başka şansımız yok
GİRİŞ 13.10.2022 16:10 GÜNCELLEME 13.10.2022 16:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Markanın dünya çapındaki ana firması Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring “Fiyatları arttırmak zorunda olmak kalbimi kırıyor. Maalesef artan hammadde ve nakliye maliyetlerini göz ardı edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ring, Inter Ikea'nın son iki mali yılda bir milyar eurodan fazla maliyeti yansıtmak yerine maliyeti üstlendiklerini, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada şirket gelirlerinin yüzde 6,5 artışla 44,6 milyar euro artırdıklarını belirtti.

Ikea’nın yeni bir gelir rekoru kırmasına rağmen fiyat artışı, çoğunlukla tedarik zinciri sorunlarının ardından düşük bulunabilirlik nedeniyle satılan mal hacminin sabit kalmasından kaynaklandı.

Yakıt ve enerji maliyetlerinin artmasıyla tüketicinin zorunlu olmayan harcamaları azaltma eğilimine girmesi dünya çapındaki perakendecilerin talebini etkiliyor. Buna bağlı olarak da Asya'dan tedarik edilen bardak ve lamba gibi ürünlerin arz sıkıntısı da hacim artışını engelliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışı mağzaları enflasyon olmayan yerler için adam 10 yaşındayken kutu kolayı kaç paraya alıyosa 80 yaşına gelsede aynı paraya alıyor
    Cevapla
  • melikşah 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki zam yapmıyolarmış gibi birde zam yapacaz diye açıklama yapmaları yok mu bunların yatacsk yeri yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alma
    Cevapla
  • Durum aynı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki ikea mağazalarında 15 günde bir zam. Buna dur diyecek kimse yok mu? Maliyetler artar tamam da 15 günde bir mi artıyor bu maliyetler
    Cevapla