İspanya'dan enerji krizine 3 milyar euroluk önlem

İspanya Başbakanı Sanchez, enerji krizine karşı 3 milyar euroluk yeni önlem paketi açıkladı.

İspanya'dan enerji krizine 3 milyar euroluk önlem
İspanya'dan enerji krizine 3 milyar euroluk önlem
GİRİŞ 13.10.2022 15:09 GÜNCELLEME 13.10.2022 15:09

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, enerji krizine karşı ülkedeki hanelerin yüzde 40'ını kapsayacak şekilde 3 milyar euroluk yeni önlem paketi açıkladı.

Sanchez, Mecliste yaptığı konuşmada, enerji kriziyle mücadelede yoksulluk sınırında olan İspanyollara destek vermeyi amaçlayan yeni önlem paketinin 18 Ekim Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında kabul edileceğini duyurdu.

İspanya Başbakanı, "Bugün, hükümetin çabaları sayesinde İspanya, enerji krizinin etkilerini hafifletmek için alınan önlemlerde en güvenilir Avrupa ülkesidir." şeklinde konuştu.

Toplam 3 milyar euroluk önlemler kapsamında, 2023 yılı sonuna kadar merkezi sistem bulunan apartmanlarda ısınma giderlerinde fiyat artışının sınırlanması, mevcut durumda 1,3 milyon hane için uygulanan elektrik yardımlarının genişletilmesi ve düşük gelirliler için enerji faturalarında uygulanan yüzde 40'lık indirim hakkının 1,5 milyon aileye kadar çıkartılması gibi maddelerin olacağı bildirildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı enerji krizine karşı sürekli önlemler açıklayan İspanya hükümeti geçtiğimiz günlerde, Mart 2023'e kadar doğal gaz tüketiminin yüzde 5,1 ile yüzde 13,5 arasında azaltılmasını hedefleyen ve toplamda 73 önlem paketinden oluşan "Daha Fazla Enerji Güvenliği" adı verilen plan açıklamıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.