Herkes servetinin onda birini kaybedecek

Allianz’ın resesyon raporuna hanehalkı 2008'de yaşanan finansal krizden sonra en büyük kaybını yaşayacak ve herkes servetinin onda birini kaybedecek.

Herkes servetinin onda birini kaybedecek
Herkes servetinin onda birini kaybedecek
GİRİŞ 12.10.2022 17:08 GÜNCELLEME 12.10.2022 17:08

 Allianz’ın yayınladığı raporda küresel ekonominin görünümü herkesi korkuttu. Rapor göre küresel hanehalkının serveti 2008'deki finansal krizden beri en büyük kaybını gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

SERVETLER İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Raporda, son dönemde yüksek faiz artışlarıyla beraber gelen küresel resesyon risklere vurgu yapılarak 2022 yılının küresel servet için "dönüm noktası" olabileceği söylendi.

60 ÜLKEDEN VERİ TOPLANDI

Allianz'ın bugün yayımlanan ve yaklaşık 60 ülkedeki hanehalkının varlık ve borçlarını radara alan 'Küresel Servet Raporu'na göre hanehalkının 3 yıl boyunca rekor biçimde artan finansal varlıklarının nominal değeri 2022'de yüzde 2'den fazla düşebilir.

HERKES PARA KAYBEDECEK

Araştırmacılar bu senenin küresel servet için bir dönüm noktası olduğunu belirterek "Merkez bankalarının küresel çapta sıkılaşma politikaları ekonomilere ve piyasalara baskı yapıyor, hanehalkı da bunun olumsuz etkilerini hissedecek. Reel bazda hanehalkı, servetinin onda birini kaybedecek" ifadesine yer verildi.

Ukrayna'daki savaş Kovid-19 sonrası toparlanmaya sekte vururken, enflasyonu, enerji ve gıda fiyatlarını yükseltti. Bu durum da Merkez Bankalarını faiz artırımlarına yöneltti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.