Altına ikinci darbe hazırlığı

Son dakika haberi: ABD'den gelen enflasyon verisi son haftalarda yükselişe geçen altın fiyatlarını vurdu. TÜFE verisi sonrası ise şimdi gözler Fed'in faiz kararında. Fed'in ise agresif para politikasına devam etmesi bekleniyor.

GİRİŞ 14.10.2022 11:06 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:25
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Altın yatırımcılarının merakla beklediği ABD enflasyonu açıklanır açıklanmaz altın fiyatları düşüşe geçdi. ABD'de TÜFE eylül ayında yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Yıllık TÜFE yüzde 8,2'ye geriledi.

Bayrampaşa dövizci kardeşler vurgununu konuşuyor!Bayrampaşa dövizci kardeşler vurgununu konuşuyor!

ALTINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI

Son haftalarda 30-40 TL'lik aralıklar aşağı yukarı hareket eden Gram Altın/TL, ABD verisi öncesi tekrar 1000 TL'nin üzerine çıksada, ABD'den gelen enflasyon verisiyle Gram Altın/TL'de sert kayıplara neden oldu. ün gün içinde 1005 TL'yi gören altın, enflasyon verisi sonrası 983 TL'ye kadar düştükten sonra toparlanma eğilimine girerek bugün (14/10/2022) 997 seviyelerine kadar yükseldi.

SIRA FED'DE

Enflasyonla mücadele için aşırı faiz artışlarına giden Fed'in tutumu, doları güçlendiriyor. Riskli varlıkları elinde tutmak istemeyen yatırımcıların dolara geçişi ise altın ve hisse denetlerinde satış baskısı yapıyor.

ABD enflasyonu açıklandı: Asıl hamle Fed'den gelecekABD enflasyonu açıklandı: Asıl hamle Fed'den gelecek

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram altın: 997 TL
Çeyrek altın: 1663 TL
Altın ons: 1670 dolar

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE ALDANMAYIN

Altındaki ani düşüş sonrası yatırımcıları uyaran İslam Memiş ise, ONS tarafındaki yükseliş sonrası kar satışları geldi. 1680 dolara kadar düşüş normal diyerek yıl sonu için ons tarafında 2000 dolar beklentisi olduğunu söyledi. Memiş, Gram Altın/TL tarafında ise ilk olarak 1280 TL yükselişin devam etmesi halinde ise 1400 TL seviyelerini beklendiği açıkladı.

GRAM ALTIN 20 YILDA YÜZDE 6290 YÜKSELDİ

Altında sadece kumar oynayanların kaybettiği söyleyen İslam Memiş, altın yatırımının uzun vadeli düşünülmesi gerektiği söyledi. Memiş, önemli olan kazanmak değil yatırımı korumak. Artık devir uyanık olma devri. Para kazanmayı herkes yapar ama marifet parayı tutmakta. Herkes diyor ki 'Altının ons fiyatı bir yıldır baskılanıyor.' Evet, uyanık olun. Altın şuan kime ucuz… Dolarla hesapladığın zaman ABD’ye ucuz. En fazla altını olan Fed. Fed’in 8133 ton altını var” dedi. Altın fiyatları ile ilgili çarpıcı bir tablo da paylaşan Memiş, altının son 20 yılda yüzde 6,290 kazandırdığı söyledi.

Gram altın son bir haftada Yüzde 4,40 yükseldi
Gram altın son 5 yılda yüzde 471,21 yükseldi
Gram altın son 10 yılda yüzde 754,38 yükseldi
Gram altın son 20 yılda yüzde 6,290 yükseldi

Gram altın yükseliş tablosu

 
KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 98
  • huzur 2 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada tek değer kaybetyen varlık altındır amerika'nın parçalanmasına çok az bir süre kaldı o yüzden dolardan uzak durun zaten 3. dünya safaşıda kapıda oldu olacak bu sebepten dolayı paranızla somut altın alın
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın dolar Euro boş işler en güzel yatırım arsa
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri taşınır biri taşınmaz ikiside uygun.
    Cevapla
  • Umudu Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Altin toplayin parasi olanlar
    Cevapla
  • Benim Düşüncem 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede altının fiyatı kolay kolay düşmez . Fed faiz arttışına devam ederse türkiyede dolar yükselir buda gram altının düşmesini engeller . BAM BAM BAM
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek altın değeri 1480-1500 dolar/ons aralığı dır. Bir takım spekülatif oyunlar ve çıgırtkanlar ile yükselecek , düşecek ile buseviyeleri korumaya çalışmaktadırlar. Almama hakkımızı kullanmayi ögrenmediğimiz sürece devam edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle